Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για το «επεισόδιο» στον Έβρο – Η απάντηση στο τουρκικό διάβημα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 14:13 Η Αθήνα απορρίπτει τις τουρκικές αιτιάσεις για το «επεισόδιο» στον Έβρο – Η απάντηση στο τουρκικό διάβημα

Η Αθήνα απέρριψε κατηγορηματικά τις τουρκικές αιτιάσεις για το φερόμενο επεισόδιο στον Έβρο, δηλαδή τις αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης περί πυροβολισμών από το ελληνικό έδαφος με αποτέλεσμα να σκοτωθεί Τούρκος πολίτης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα που κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, «επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Η Επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα στο οποίο κλήθηκε νωρίτερα σήμερα στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολο τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορα της και να μην επιτρέπει την δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση».

Λίγο νωρίτερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με έκτακτες ανταποκρίσεις, μετέδιδαν την είδηση της κλήσης στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Ελληνίδας επιτετραμμένης για την επίδοση διαβήματος.

 

πηγή: newsit.gr