Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Σε επιφυλακή και η Αστυνομία στην Αττική

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021 22:43 Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Σε επιφυλακή και η Αστυνομία στην Αττική

Σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις της ΓΑΔΑ σύμφωνα με το enikos.gr, με διαταγή του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, σύμφωνα με ενημέρωση από το Αρχηγείο του Σώματος.

Ειδικότερα, σε επιφυλακή τέθηκαν η Άμεση Δράση, η Τροχαία, η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, «για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση κάθε ζητήματος σχετικού με τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών και των περιουσιών τους», όπως αναφέρεται στη διαταγή.

Παράλληλα όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Αττικής τίθενται σε κατάσταση άμεσης ετοιμότητας, «με σκοπό την, σε συντρέχουσα περίπτωση, έγκαιρη και κατά το έπακρο δραστηριοποίησή τους».

Όπως έγινε γνωστό η απόφαση του Αρχηγού εκδόθηκε λόγω του γεγονότος ότι οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους αφήνοντάς τα ανασφάλιστα. Έτσι στις παραπάνω περιοχές θα περιπολούν συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις για τη διαφύλαξη των περιουσιών.