Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Κάηκε ο Ιππικός Όμιλος – Ασφαλή και τα 52 άλογα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 12:08 Φωτιά στην Βαρυμπόμπη: Κάηκε ο Ιππικός Όμιλος – Ασφαλή και τα 52 άλογα

Μια από τις ανησυχίες που υπήρχαν από χτες στην φωτιά στην Βαρυμπόμπη, ήταν το τι γίνεται με τα πολλά άλογα που βρίσκονται στην περιοχή.

Κι αυτό γιατί η Βαρυμπόμπη και οι περιοχές τριγύρω έχουν ιππικούς ομίλους και κτήματα που έχουν άλογα.

Δυστυχώς ο Ιππικός Όμιλος Βαρυμπόμπης (ΙΟΒ) καταστράφηκε. Ωστόσ και τα 52 άλογα είναι ασφαλή. Χτες έφυγαν τα 5 από αυτά.

4 από αυτά γύρισαν μόνα τους, ενώ το τελευταίο βρέθηκε από τους ανθρώπους του ομίλου και διασώθηκε. Φέρει μόνο ένα κάψιμο στο ένα πόδι.

Δείτε τις εικόνες από την διάσωση και από τον κατεστραμμένο ΙΟΒ

Σώα εκατοντάδες άλογα

Συνολικά πάντως έχουν διασωθεί 253 άλογα, 21 πόνι και δύο γαϊδουράκια, με βάση την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας και την αμέριστη συνδρομή όλων των φιλίππων και ανθρώπων της ιππασίας εκκενώθηκαν όλοι οι ιππικοί όμιλοι στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, η οποία επλήγη από την πυρκαγιά χθες Τρίτη, 3/8. 253 αθλητικά άλογα, 23 πόνι και 2 γαιδουράκια έχουν μεταφερθεί σώα και ασφαλή στο «σπίτι» τους στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο, όπου έχουν την καλύτερη φροντίδα και κτηνιατρική περίθαλψη.

Βρέθηκαν και τα πέντε αθλητικά άλογα που αγνοούνταν χθες το βράδυ! Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από την ΕΟΙ και όλους τους φιλίππους για προμήθειες σε χόρτο, τροφές αλόγων και ροκανίδι, για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των αλόγων μας. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια μιας πρώτης αποτίμησης των ζημιών στις ιππικές εγκαταστάσεις του ιππικών Ομίλων και από ότι φαίνεται τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη η εγκατάσταση του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της ιππασίας και όσους βοήθησαν στην έγκαιρη απομάκρυνση των αλόγων και την μεταφορά τους στο Μαρκόπουλο, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς και όσους με τις πολύτιμες πληροφορίες τους συνέβαλαν στην περισυλλογή των ελευθέρων αλόγων!».

πηγή: newsit.gr