Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στην Ηράκλεια - Εκκενώνεται το Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά και η φωτιά πάει προς Ολυμπία (pics-vid)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2021 16:13 Ηλεία: Μεγάλη φωτιά στην Ηράκλεια - Εκκενώνεται το Πελόπιο, Πλάτανος και Καυκανιά και η φωτιά πάει προς Ολυμπία (pics-vid)

Εκκενώθηκαν τα χωριά Ηράκλεια και Πουρνάρι.

Εντολή εκκένωσης  προς τους κατοίκους στο Πελόπιο Πλάτανος Καυκανιά μετά τους οικισμούς Ηράκλεια και Πουρνάρι. Το μέτωπο της φωτιάς είναι ανεξέλεγκτο παρά τις τεράστιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων   και κινείται προς Ολυμπία.

Οι κάτοικοι στα χωριά βρίσκονται στους δρόμους και παρακολουθούν τις φλόγες να πλησιάζουν τα χωριά τους και να απειλούν τις περιουσίες τους

Το μέτωπο της Πυρκαγιάς  εκτείνεται σε μεγάλο μήκος και κινείται προς την Καυκανιά

Τους κάτοικους έχει καταλάβει έντονη ανησυχία για την κατάσταση της πυρκαγιάς και βρίσκονται σε κατάσταση εγρήγορσης.

Ισχυρή μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και τα εναέρια μέσα στην προσπάθεια τους να περιορίσουν την φωτιά

Δυνάμεις της πυροσβεστικής σπεύδουν σε όλα τα μέτωπα για να αντιμετωπίσουν τις φωτιές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στο μέτωπο της Ηράκλειας   και σπεύδει στο σημείο ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης στον οικισμό Ηράκλεια (Μπρούμα)

Τρεις νέες εστίες πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει στις περιοχές Φλόκα και Ηράκλεια του  Δήμου Αρχαίας Ολυμπιάς και την Περιοχή Λαντζόι Δήμου Πύργου και πιο συγκεκριμένα την περιοχή Γραμματικό  .’

Φωτογραφίες από τη φωτιά στη Περιοχή Λαντζόι

Πηγή: patrisnews.gr