Φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνεται το Διαβολίτσι - Χτυπούν οι καμπάνες του χωριού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 16:19 Φωτιά στη Μεσσηνία: Εκκενώνεται το Διαβολίτσι - Χτυπούν οι καμπάνες του χωριού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Μεσσηνία.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία, με τις αρχές να δίνουν εντολή να εκκενωθεί το Διαβολίτσι καθώς το κύριο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς τον οικισμό.

Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας επιβεβαιώθηκαν με αποτέλεσμα να δυναμώσει η ένταση των ανέμων που πνέουν την περιοχή δυσχεραίνοντας περαιτέρω το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί επίσης, οι κοινότητες, Μοναστηράκι, Βράχος, Άγιοι Θεόδωροι, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα. Από την Τετάρτη έχουν εκκενωθεί 7 τοπικές κοινότητες.

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο . Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Η φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλπεια, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Χθες το απόγευμα εστάλη μήνυμα του 112 σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Μοναστηράκι και Αγίους Θεοδώρους να εκκενώσουν προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι, λόγω της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: "Άν βρίσκεστε στο Μοναστηράκι ή στους Αγίους Θεοδώρους εκκενώστε τώρα προς Αγριλόβουνο από Διαβολίτσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας".

Δυστυχώς, το πύρινο μέτωπο πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με αποτέλεσμα αργά το βράδυ να σταλεί μήνυμα μέσω του 112 και σε όσους βρίσκονται στους οικισμούς Παραπούγκι, Καρνάσι, Δεσύλλα και Βράχος Μεσσηνίας να εκκενώσουν προς Διαβολίτσι.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση