Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ηλεία- Μάχη, ώστε να μη φθάσει η φωτιά στο χωριό Νεμούτα [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 15:16 Μεγάλη αναζωπύρωση στην Ηλεία- Μάχη, ώστε να μη φθάσει η φωτιά στο χωριό Νεμούτα [βίντεο]

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση απειλεί το χωριό Νεμούτα στην Ηλεία - Κάηκαν περισσότερα από 20 σπίτια τη νύχτα στο χωριό.

Μάχη με τις φλόγες από τις αλεπάλληλες αναζωπυρώσεις δίνουν σήμερα Σάββατο πυροσβέστες και κάτοικοι στο χωριό Νεμούτα Ηλείας.

Η ενίσχυση των ανέμων προκάλεσε την αναζωπύρωση στο μέτωπο της φωτιάς, που νωρίτερα βρισκόταν σε ύφεση.

Με λάστιχα και σκαπτικά μηχανήματα οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια, μα άνιση μάχη με τις φλόγες, που ξεπηδώντας μέσα από την πυκνή βλάστηση "γλύφουν" την άσφαλτο, στο δρόμο έξω από το χωριό της Νεμούτας.

Ο πυκνός μαύρος καπνός και οι ισχυροί άνεμοι προκαλούν μια αποπνηκτική ατμόσφαιρα, σπρώχνοντας παράλληλα την πυρκαγιά- με απίστευτη ταχύτητα- προς το χωριό.

"Είναι σα να έχεις ρίξει αναμμένο δαδί σε δρόμο με πετρέλαιο", λένε χαρακτηριστικά οι δασοπυσβέστες, για την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η φωτιά.

Νωρίτερα, οι τοπικές αρχές είχαν δώσει εντολή για άμεση προληπτική εκκένωση των οικισμών Βάλτος, Άνω Βάλτος και Άσπρα Σπίτια στα σύνορα των Νομών Ηλείας - Αρκαδίας.

Το κύριο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, που βρίσκεται σε εξέλιξη για τέταρτη συνεχη ημέρα, έχει επεκταθεί και πλέον "¨κατεβαίνοντας" τον ποταμό Ερύμανθο και έχει φθάσει στα όρια του νομού Αρκαδίας.

Κάηκαν 20-25 σπίτια στη Νεμούτα

Τα σπίτια είχαν κτιστεί από την αρχή, αφού καταστράφηκαν και στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007. Κάηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε 14 χρόνια.

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που υπέστη την Παρασκευή το βράδυ το χωριό Νεμούτα. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από το χωριό καίγοντας 20-25 σπίτια, αμέτρητες εκτάσεις δάσους και αγροτοκαλλιεργειών.

Περιουσίες χάθηκαν μέσα σε λίγη ώρα. Σπίτια και αγροκτήματα που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι από το μήδεν, αφού είχαν καταστραφεί και στις μεγάλες πυρκαγιές της Ηλείας, το 2007.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση