Φωτιές: Πολωνία, Αίγυπτος και Ελβετία στέλνουν δυνάμεις – Το μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Αυγούστου 2021 17:27 Φωτιές: Πολωνία, Αίγυπτος και Ελβετία στέλνουν δυνάμεις – Το μήνυμα Μακρόν στα ελληνικά

Μάχη με τις φλόγες δίνουν τις τελευταίες μέρες πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες σε δεκάδες σημεία της χώρας. Για το έργο της κατάσβεσης των πύρινων μετώπων καταφθάνουν δυνάμεις και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, στην Ελλάδα πρόκειται να φθάσουν από την Πολωνία 46 πυροσβεστικά οχήματα και 143 πυροσβέστες. «Κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη, η Πολωνία θα στείλει στην Ελλάδα υποστήριξη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών – ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός Morawiecki.  46 πυροσβεστικά οχήματα και 143 πυροσβέστες θα φτάσουν στην Ελλάδα. Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στα social media. 

Δείτε την ανάρτηση: 

 

 

Την ίδια ώρα, ακόμα πέντε ελικόπτερα αναμένεται να φτάσουν στην χώρα μας προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης. Όπως αναφέρει η ΓΓΠΠ, δύο ελικόπτερα πρόκειται να έρθουν από την Αίγυπτο και τρία από την Ελβετία.

Δείτε την ανάρτηση:

Υπενθυμίζεται ότι στο αίτημα βοήθειας της χώρας μας έχουν ήδη ανταποκριθεί η Κύπρος, η Γαλλία, η Ρουμανία και η Σουηδία. 

Μακρόν: Είμαστε πάντα στο πλευρό σας 

«Η Γαλλία στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας», ανέφερε στα ελληνικά ο Εμανουέλ Μακρόν σε ανάρτησή του στο Facebook. Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε πως μετά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε στην αποστολή τριών Canadairs και 80 πυροσβεστών και διασωστών, για να βοηθήσουν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. «Αλληλέγγυοι, ως Ευρωπαίοι, πάντα», καταλήγει. 

Δείτε την ανάρτησή του:

 πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση