Φωτιά στην Ηλεία: Επί ποδός η πυροσβεστική

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Αυγούστου 2021 09:22 Φωτιά στην Ηλεία: Επί ποδός η πυροσβεστική (φωτο intime)

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς στα σημεία που πέρασε η φωτιά.

Σημειώνεται, πως οι πυροσβέστες στην Ηλεία αναμένουν νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, όπως άλλωστε έχει καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν στη γειτονική ορεινή περιοχή της Γορτυνίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού στην Ηλεία και τη Γορτυνία δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 313 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση