Φωτιά σε Ηλεία και Αρκαδία: Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2021 09:27 Φωτιά σε Ηλεία και Αρκαδία: Σε επιφυλακή η πυροσβεστική για αναζωπυρώσεις

Επί ποδός βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Γορτυνίας Αρκαδίας, καθώς και την Πέμπτη υπήρχαν μεγάλες αναζωπυρώσεις της φωτιάς στην περιοχή.

Οι άνεμοι ενισχύθηκαν στην Αρκαδία με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν από τη φωτιά σπίτια σε οικισμούς όπως Φαναράκι, Καλλιάνι και Καστράκι.

Στην Ηλεία μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο, ενώ η βροχή που έπεσε σε κάποιες περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας έσβησε και τις τελευταίες εστίες.

Επίσης, στην Ηλεία οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν και είναι σε ετοιμότητα, ενώ σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, «σήμερα αναμένονται στην Ηλεία 187 πυροσβέστες από τη Γερμανία με 37 οχήματα, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Αρχαία Ολυμπία».

Σε δήλωση στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο της φωτιάς». Προσέθεσε ότι «η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα πεζοπόρα τμήμα και τα μηχανήματα έργου αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ό,τι έκαιγε στις περιοχές Λάσδικα, Κρυονέρι και Μηλιές». Πάντως, όλη τη νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε διάφορα σημεία της Ηλείας, ώστε να επέμβουν όπου και αν χρειαστεί.

Πηγή: patrisnews.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση