Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτιά στα Βίλια: Ο καπνός έφτασε μέχρι τις δυτικές ακτές της Κρήτης - Εντυπωσιακές εικόνες από δορυφόρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 11:12 Φωτιά στα Βίλια: Ο καπνός έφτασε μέχρι τις δυτικές ακτές της Κρήτης - Εντυπωσιακές εικόνες από δορυφόρο

Οι ενεργές εστίες του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Αττική σε χάρτη του meteo  - Ασθενείς οι άνεμοι.

Εντυπωσιακές εικόνες του καπνού από τη φωτιά που μαίνεται στα Βίλια καταγράφηκαν από τον ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11. Ο καπνός φτάνει τουλάχιστον έως τις δυτικές ακτές της Κρήτης όπου και συναντά αραιές νεφώσεις που καλύπτουν την περιοχή. Η εικόνα που ακολουθεί καταγράφηκε στις 08:55 μετά από επεξεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι ενεργές εστίες του τελευταίου εικοσιτετραώρου στην Αττική σημειώνονται στην παρακάτω εικόνα. Σε αυτήν φαίνονται οι εστίες δασικών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική, όπως τις κατέγραψαν περιβαλλοντικοί δορυφόροι.

Όσον αφορά στην εξέλιξη των ανέμων στην περιοχή, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ και προς το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Στο χάρτη φαίνεται η πρόγνωση του πεδίο των ανέμων το μεσημέρι για την περιοχή της Αττικής.