Σπίρτζης: Να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη δυτική Αττική δεν επιχείρησε το Beriev

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 19:11 Σπίρτζης: Να απαντήσει η κυβέρνηση γιατί την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη δυτική Αττική δεν επιχείρησε το Beriev

Απαντήσεις στο ερώτημα, γιατί την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική δεν επιχείρησε το ρωσικό Beriev, ζητά από την κυβέρνηση ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει, ότι «οι σημερινές δημοσιογραφικές αποκαλύψεις στο avgi.gr για τους γραφειοκρατικούς λόγους που δεν επέτρεψαν χθες να επιχειρήσει το ρωσικό αεροπλάνο Beriev, στην πυρκαγιά στα Βίλια και την Λαυρεωτική, δικαιολογούν απόλυτα τη σιγή ιχθύος στα ερωτήματα που θέσαμε δημόσια». Σημειώνει ότι ιδιαίτερα στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, «όπου συνεχίζει η πυρκαγιά να καίει χιλιάδες στρέμματα δάσους σε μη κατοικημένες περιοχές, η συνδρομή του ρωσικού αεροπλάνου την πρώτη ημέρα θα ήταν καταλυτική».

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη εγείρονται «πολλά θέματα πολιτικής ευθύνης και αναποτελεσματικότητας του επιτελικού κράτους, αν οι απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις τυπικές συμβατικές υποχρεώσεις του ελληνικού Δημοσίου προκειμένου να μην μειωθούν περαιτέρω τα ελάχιστα εναέρια μέσα που επιχειρούν». Τονίζει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις, γιατί την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική δεν επιχείρησε το Βeriev και γιατί καθυστέρησαν να συνδράμουν τα υπόλοιπα εναέρια μέσα». Ειδικότερα, αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει δημόσιες απαντήσεις «για το πότε ενημερώθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αναγκαιότητα επέκτασης της σύμβασης, πότε και αν ανταποκρίθηκαν οι υπηρεσίες του και η νομική του υπηρεσία, πότε και αν υπογράφηκε επέκταση της σύμβασης», αλλά και για τα υπόλοιπα ερωτήματα που έχει θέσει.

Ο αρμόδιος τομεάρχης αναφέρει ότι «η έκταση των καταστροφών και οι επιπτώσεις στην ζωή των συμπολιτών μας, τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον, την οικονομία, δεν επιτρέπουν τη συνέχιση κυβερνητικών προπαγανδιστικών τακτικών και αποπροσανατολιστικών απαντήσεων» και πως «είναι χρέος κάθε κυβέρνησης και επομένως και της κυβέρνησης του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση