Κορωνοϊός: Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο - Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 09:13 Κορωνοϊός: Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο - Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά (φωτο intime)

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Κρήτη, καθώς σε και τρίτη περιφερειακή ενότητα επιβάλλεται μίνι lockdown για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. H κυβέρνηση, όπως δημοσιεύτηκε και σε ΦΕΚ, έκανε δεκτή την πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και θα τεθούν σε ισχύ μέτρα και στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, από σήμερα Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 6 το πρωί, έως και την Τετάρτη 25 Αυγούστου τίθενται σε ισχύ τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα του μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο.

Τα μέτρα είναι:

  • Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας των πολιτών και
  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του μίνι lockdown που ισχύει σε Ηράκλειο και Χανιά. Η παράταση ισχύει έως και τις 25 Αυγούστου οπότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση από τους ειδικούς.

Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ

Ανησυχία για την μετάλλαξη Δέλτα

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα σε συνδυασμό με την κάμψη στα ποσοστά εμβολιασμών έφερε νέα εκτόξευση μολύνσεων και -δυστυχώς- ένα αρνητικό ρεκόρ του φετινού καλοκαιριού. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι άλλωστε και ότι το απόγευμα της Τρίτης (17/8) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.206 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που σήμανε νέο συναγερμό στην κυβέρνηση και την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Από τις 10 Ιουλίου και μετά, οι ημερήσιες μολύνσεις άρχισαν να αυξάνονται ανησυχητικά, ενώ ο Αύγουστος είχε καθημερινά τετραψήφια νούμερα, με χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων την Κυριακή 8 Αυγούστου, όταν επιβεβαιώθηκαν 1.852.  

Στο «κόκκινο» η Κρήτη

Εκτός από τα συνολικά στοιχεία, ανησυχία προκαλούν και τα στοιχεία που προκύπτουν από συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, όπως η Κρήτη. Το τελευταίο 24ωρο στα Χανιά καταγράφηκαν 142 κρούσματα, στο Ηράκλειο 222, στο Ρέθυμνο 86 και στον Άγιο Νικόλαο 20. Την τελευταία εβδομάδα, 09-15/08/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, καταγράφηκε σχετική μείωση (-72%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σύγκριση με την εβδομάδα 02-08/08/21. Το ιικό φορτίο παραμένει σε μέτρια προς σχετικά υψηλά επίπεδα.

Πηγή: mewsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση