Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τους- Συμμετέχουν 1.000 γιατροί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021 15:39 Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς στα ιατρεία τους- Συμμετέχουν 1.000 γιατροί

Τις επόμενες ημέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους στα ιατρεία τους

Τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν πλέον να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους, αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν σε εμβολιασμούς στα ιατρεία τους, είπε στο ΣΚΑΪ, ο ΓΓ πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμοστοκλέους.

Σημείωσε ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν χίλιοι γιατροί και εκφράζεται η ελπίδα ότι το πρόγραμμα θα δώσει νέα πνοή στην καμπάνια του εμβολιασμού.

"Οσο περισσότεροι εμβολιαστούν, τώρα με τη μετάλλαξη Δέλτα, τόσο πιο ισχυρό το τείχος ανοσίας", σχολίασε, ενώ προσέθεσε πως οι εμβολιασμοί γίνονται με Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. "AstraZeneca δεν φαίνεται να κινείται το εμβόλιο, εξαιρετικά χαμηλή η ζήτηση", είπε, ενώ σε άλλες δηλώσεις του στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό να ξεκινήσει να χορηγείται και 3η δόση του εμβολίου, στους πολίτες που έκαναν νωρίς την πρώτη δόση.

Ενδεχόμενη τρίτη δόση, θα αρχίσει να χορηγείται εντός του Σεπτεμβρίου, ενώ η επιτροπή θα καθορίσει σε ποιους θα χορηγηθεί, βασιζόμενη σε δύο παράγοντες: Τη χρονική απόσταση από τον εμβολιασμό και την ηλικία.

"Εμείς είχαμε ένα πολύ καλό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Είμαστε πρωτοπόροι σε διάφορες πρακτικές", συμπλήρωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέροντας πως "σε άλλες χώρες ο εμβολιασμός έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας. Όλα τα εξετάζουμε όμως, ακόμα και νέες εκστρατείες ενημέρωσης, αλλά ο κόσμος είναι αρκετά ενημερωμένος".

Προσαρμοσμένη αναζήτηση