Δύο δωρεάν self test για ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από διακοπές - Στα φαρμακεία από σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 09:11 Δύο δωρεάν self test για ανεμβολίαστους που επιστρέφουν από διακοπές - Στα φαρμακεία από σήμερα

Ξεκινά από σήμερα η δωρεάν διάθεση των δύο self test κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσοι γυρίζουν από τις διακοπές τους και δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν από σήμερα να κάνουν μόνοι τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό.

Η δωρεάν διάθεση των self test για την ανίχνευση κορονοϊού στους ανεμβολίαστους θα γίνεται μέχρι τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Τα τεστ θα διατίθενται δωρεάν για τις εξής ομάδες πολιτών:

 

– Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

– Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)
– Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr όπου και θα εκδίδεται βεβαίωση.

Tι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Εργαζόμενοι

Σημειώνεται πως από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τίθενται σε αναστολή. Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα με δαπάνη εργαζομένου και κόστος 10 ευρώ το τεστ. Μάλιστα, το τεστ θα γίνεται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές παραγωγές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test την εβδομάδα πάντα με δική τους δαπάνη και μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Μαθητές και φοιτητές

Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν 2 self test την εβδομάδα που διατίθενται δωρεάν από το κράτος και οι φοιτητές δυο rapid test που θα κάνουν μόνο σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του φοιτητή. Το κάθε τεστ θα κοστίζει 10 ευρώ.

Ταξιδιώτες

Οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες προς όλους τους ηπειρωτικούς και νησιωτικούς προορισμούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και ΚΤΕΛ θα πρέπει να κάνουν 1 εργαστηριακό rapid test έως και 48 ώρες πριν το ταξίδι για τους ενήλικους και για τους ανήλικους από 12 έως 17 ετών. Για τους ανήλικους από 5 έως 12 ετών self test που παρέχεται δωρεάν.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση