Μίκης Θεοδωράκης: Όταν οι Beatles τραγούδησαν το «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 10:51 Μίκης Θεοδωράκης: Όταν οι Beatles τραγούδησαν το «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου»

Στα τέλη του 1958 ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε το βασικό θέμα της ταινίας «Luna De Meil» («Honeymoon», «Νύχτα Γάμου») του Βρετανού σκηνοθέτη Μάικλ Πάουελ με πρωταγωνιστές τους οι Άντονι Στιλ και Λουντμίλα Τσερίνα.

Το «Honeymoon Song», που ήταν και το τραγούδι των τίτλων ερμήνευσε ο Ιταλός Μαρίνο Μαρίνι με το κουαρτέτο του και αποτελεί το γνωστό «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», σε στίχους Βασίλη Καρδή (ψευδώνυμο του Νίκου Γκάτσου), μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύτρια τη Γιοβάνα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι κέντρισε το ενδιαφέρον του Πολ Μακάρτνεϊ, ο οποίος αποφάσισε με τα υπόλοιπα μέλη των Beatles να το ηχογραφήσουν για τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «Pop Go The Beatles».

Η ηχογράφηση έγινε τελικά στις 16 Ιουλίου 1963 στο στούντιο του BBC και η μετάδοση έγινε από το ραδιόφωνο στις 8 Αυγούστου του 1963. Μάλιστα η εκτέλεση των Bealtles παρέμεινε στα συρτάρια του BBC έως τις 30 Νοεμβρίου 1994, όταν το συγκεκριμένο τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «The Beatles: Live at the BBC».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση