Πλαστά πιστοποιητικά: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ - Στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης οι 4 εργαζόμενοι του "Γεννηματάς"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 16:16 Πλαστά πιστοποιητικά: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ - Στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης οι 4 εργαζόμενοι του "Γεννηματάς"

Με το ερώτημα της απόλυσης παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι που εντοπίστηκαν με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με το ερώτημα της απόλυσης, της μέγιστης ποινής που μπορεί να επιβληθεί, παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο της 3ης ΥΠΕ, οι τρεις νοσηλεύτριες και η μια διοικητική υπάλληλος που εντοπίστηκαν να έχουν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes, ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ στο "Γ. Γεννηματάς", μια διαδικασία που διήρκησε μόλις οκτώ μέρες και καθώς η ποινή που προβλέπεται – δηλαδή η απόλυση – δεν μπορεί να επιβληθεί από τα πειθαρχικά όργανα του νοσοκομείου, το 45 σελίδων πόρισμα αποστέλλεται σήμερα κιόλας στην 3η ΥΠΕ, το πειθαρχικό συμβούλιο της οποίας θα εξετάσει την υπόθεση επιβάλλοντας την ποινή.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες στο GRTimes, το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκε και στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί και ποινικά. Το Εσωτερικών Υποθέσεων έχει ήδη λάβει καταθέσεις στο πλαίσιο της ξεχωριστής έρευνας που διενεργείται από τη δικαιοσύνη, ενώ το προανακριτικό υλικό θα εμπλουτιστεί και με την ΕΔΕ του νοσοκομείου.

Δεν επιτρέπεται στους 4 να εμβολιαστούν

Να σημειωθεί, πως μετά τον εντοπισμό των πλαστών πιστοποιητικών, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι από τους τέσσερις υγειονομικούς εξέφρασαν τη βούληση τους να κάνουν τελικά το εμβόλιο, ενδεχομένως αναμένοντας πως θα μπορούσαν να επιστρέψουν στη θέση τους ή για να "πέσουν στα μαλακά".

Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να γίνει μέχρι στιγμής, ούτε για τους 4, ούτε για άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, καθώς το σύστημα τους βγάζει ήδη εμβολιασμένους και δεν μπορούν να κάνουν αίτηση για να κλείσουν ραντεβού.

Πηγή: GRTimes

Προσαρμοσμένη αναζήτηση