Μάριος Παπαγεωργίου - Στον Αρειο Πάγο η μητέρα του: Αίτημα για επιτάχυνση των ερευνών - "Η υπόθεση έχει λιμνάσει"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2021 16:54 Μάριος Παπαγεωργίου - Στον Αρειο Πάγο η μητέρα του: Αίτημα για επιτάχυνση των ερευνών - "Η υπόθεση έχει λιμνάσει"

Να "ξεκολλήσει" η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής της αρπαγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου ζητά με αίτημα στον Εισαγγελέα η μητέρα του.

Εννέα χρόνια μετά την αρπαγή και τη δολοφονία του 26χρονου τότε φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου, και ενώ ο βασικός κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί, και έχουν ασκηθεί διώξεις σε ακόμη 9 άτομα ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει ανοιχτός.

Η μητέρα του άτυχου φοιτητή Βαρβάρα Θεοδωράκη σήμερα υπέβαλε αίτημα στον Άρειο Πάγο να επιταχυνθεί η έρευνα για την ανεύρεση των συνεργών, στην αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου.

Η μητέρα και ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσόπουλος, δήλωσαν ότι παρότι έχουν περάσει 14 μήνες από τη στιγμή που άνοιξε και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης και στη λίστα των κατηγορουμένων μπήκαν ακόμη 9 άτομα, η υπόθεση δείχνει να "λιμνάζει".

"Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα" είπε συγκινημένη η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος τόνισε ότι "μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας. Όμως, σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτός να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από τον Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία".

Στα πρόσωπα που κατηγορούνται είναι οι γιοι του εγκέφαλου της υπόθεσης, ο οποίος τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη αλλά και η σύζυγος του, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος και, πλέον, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του 26χρονου.

Πηγή: thetoc.gr
 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση