Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα θυμίζει τον Ιανό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 09:38 Καιρός - Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα θυμίζει τον Ιανό

Για ακραίο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων προειδοποιεί ο μετεωρολόγος.

Ισχυρά κύματα βροχών και καταιγίδων θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και σήμερα Δευτέρα (11/10) σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο οποίος προειδοποίησε για νέο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη και μετά που θα θυμίζει τον «Ιανό».

Το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας που στροβολίζεται γύρω από τον εαυτό του θα απασχολήσει και σήμερα τη χώρα μας με ισχυρά κύματα βροχών και καταιγίδων που από το Ιόνιο θα μετατοπίζονται προς τα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της χώρας, αναφέρει ο κ. Μαρουσάκης, σημειώνοντας πως πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη ημέρα για πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι βροχές και οι καταιγίδες ενδέχεται να συνοδεύονται από χαλάζι με έντονους κεραυνούς και δυνατούς ανέμους.

Ωστόσο, το καλοκαίρι επιμένει στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 32 βαθμούς κελσίου κυρίως σε Κρήτη, Ρόδο και Καστελόριζο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, με έμφαση το μεσημέρι και το απόγευμα. Προς το βράδυ θα υπάρχει βελτίωση των καιρικών φαινόμενων ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς.

Οι καταιγίδες που ήδη έχουν «χτυπήσει» την περιοχή της Θεσσαλονίκης κινούνται ανατολικά για να επηρεάσουν ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 18 βαθμούς στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Καιρός: Νέα κακοκαιρία με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη νέο κύμα κακοκαιρίας θα «χτυπήσει» τη χώρα μας.

Το χαμηλό βαρομετρικό στα νότια τμήματα της Ιταλίας θα απασχολήσει χώρα μας με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδεία ισχυρών ανέμων, που θα θυμίσει τον Ιανό, σύμφωνα με τελευταία προγνωστικά στοιχεία, που παρουσίασε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν θα παρουσιάσει τροπικά στοιχεία αυτό το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, καθώς αυτό εξαρτάται από το χρονικό διάστημα που θα εγκλωβιστεί σε υποθαλάσσιες εκτάσεις, που παρουσιάζουν μεγάλες θερμοκρασίες από το καλοκαίρι» ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε, ακόμα ότι υπάρχει ακραίος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα ιδιαίτερα από Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι «ο Μεσογειακός Κυκλώνας (Medicane) «Ιανός», που έπληξε τη χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2020, υπήρξε ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί στη Μεσόγειο από τα μέσα του 20ού αιώνα που υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα» σύμφωνα με τους ειδικούς.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση