Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμός στη Νάξο... δεν έγινε ποτέ! Πώς δικαιολόγησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο την απίστευτη γκάφα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 19:37 Σεισμός στη Νάξο... δεν έγινε ποτέ! Πώς δικαιολόγησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο την απίστευτη γκάφα

Ήταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (14.10.2021), όταν εμφανίστηκε η ειδοποίηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για σεισμό 5 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Νάξου. 

Ωστόσο, λίγη ώρα αφότου σήμανε ο συναγερμός για την ισχυρή σεισμική δόνηση και οι κάτοικοι του νησιού… αναρωτούνταν γιατί δεν κουνήθηκαν, η ειδοποίηση… εξαφανίστηκε! Όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, επρόκειτο για «λάθος» που οφειλόταν σε βλάβες, που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Μπάλλος».   

«Έκτακτα σας ενημερώνω ότι δεν έγινε κανένας σεισμός πέντε Ρίχτερ στη Νάξο πριν λίγο όπως δημοσιεύτηκε από τα ΜΜΕ και τα blog. Έχουμε βλάβες λόγω των καιρικών συνθηκών στο αστεροσκοπείο Αθηνών και αυτό μας έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα αλλά η εικοσιτετράωρη υπηρεσία του Γεωδυναμικού είναι στη θέση της και ενημερώνει πάντα σωστά. Ανακοίνωση για πέντε Ρίχτερ δεν δώσαμε ποτέ».

πηγή: newsit.gr