Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Εισηγήσεις για τηλεργασία και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 20:40 Καιρός: Εισηγήσεις για τηλεργασία και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και δοκιμάζει ολόκληρη τη χώρα. Αμέτρητα προβλήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα σημειώνονται εδώ και λίγες ώρες και το χειρότερο είναι πως τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τουλάχιστον και ως την Παρασκευή, 15.10.2021.

Δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, κτίρια επίσης, η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία… Μέχρι και λεωφορείο να «βυθίζεται» στην παλιά Ποσειδώνος είδαμε, ενώ υπάρχει και αγωνία για έναν αγνοούμενο οδηγό στο Πικέρμι.

Το ερώτημα που κυριαρχεί εδώ και λίγες ώρες είναι το γιατί τα καιρικά φαινόμενα είναι τόσο έντονα. Ένα ερώτημα στο οποίο δίνει μια πρώτη απάντηση ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Καλλιάνος.

Ο ίδιος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook: «Η κακοκαιρία «Μπάλλος» αποδεικνύεται μια από τις πιο έντονες κακοκαιρίες των τελευταίων 5 ετών. Το αίτιο είναι ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μας προσέγγισε από τα Δυτικά και που απέκτησε ιδιαίτερη δυναμική λόγω του ότι ακόμη οι θάλασσες γύρω από την Ελλάδα είναι θερμές.

Οι νεφώσεις δηλαδή που μας προσέγγισαν από τα δυτικά (Ιόνιο), λόγω των θερμών θαλασσών που μας περικλείουν, εμπλουτίστηκαν με τεράστια ποσά υγρασίας, και έτσι, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό στροβιλιζόταν γύρω από τον εαυτό του, εναπόθεσαν τα τεράστια αυτά πόσα υγρασίας με τη μορφή ακραίων κατά περιόδους βροχοπτώσεων και έντονων καταιγίδων.

Στην Αθήνα για παράδειγμα, μέσα σε 8 ώρες, έχει πέσει ήδη σχεδόν ο μισός όγκος νερού που πέφτει όλο το χρόνο στην πόλη. Αυτό είναι εντυπωσιακό ως προς τη στατιστική αλλά ταυτόχρονα και πολύ επικίνδυνο».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος

πηγή: newsit.gr