Χρήστος Στυλιανίδης από Ιθάκη: «Αν δεν είχε σπάσει τοιχία ο δήμαρχος θα είχαμε νεκρούς»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 17:39 Χρήστος Στυλιανίδης από Ιθάκη: «Αν δεν είχε σπάσει τοιχία ο δήμαρχος θα είχαμε νεκρούς»

Στην Ιθάκη βρέθηκε σήμερα ο νέος υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, δίνοντας συγχαρητήρια στον δήμαρχο του νησιού για την απόφασή του να σπάσει το τοιχίο στο λιμάνι του νησιού, για να απελευθερωθεί το νερό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης συνοδευόμενος με τον υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, έφτασε στην Ιθάκη και τόνισε πως: «Η Ιθάκη έχει δεχτεί τόσο μεγάλο όγκο νερού που σύμφωνα με τις στατιστικές, όπως πληροφορήθηκα από τους ειδικούς, αποτελεί το τέταρτο ή το πέμπτο ρεκόρ βροχόπτωσης. 345 χιλιοστά σε αυτό το μικρό νησί. Αντιλαμβάνεστε τι ζημιές έχουν γίνει». Σημείωσε πως η επίσκεψή τους έγινε με εντολή του πρωθυπουργού στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Κατά την επίσκεψή του στην Ιθάκη επισκέφτηκε τον δήμαρχο, Διονύσιο Στανίτσα και τον έπαρχο, Αθανάσιο Λιβιτσάνη και σημείωσε πως ύστερα από μια σύντομη αυτοψία είναι σαφές πως: «Το νησί χρειάζεται άμεση βοήθεια. Ο πρωθυπουργός, μας έδωσε εντολή να προχωρήσουμε άμεσα».

Τόνισε, δε, πως έγινε κάτι σημαντικό στην Ιθάκη, την ώρα της καταστροφικής κακοκαιρίας: «Έχει σημασία και δείχνει ξεκάθαρα ότι η πρόληψη είναι το παν, είναι η καλύτερη θεραπεία. Υπό την ηγεσία του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκε μία πολύ σημαντική απόφαση. Τη στιγμή της κρίσης αποφάσισαν να σπάσουν ορισμένα τοιχία στο λιμάνι που εμπόδιζαν το νερό να βγει προς τη θάλασσα. Διαφορετικά θα είχαμε νεκρούς. Αυτό σημαίνει προληπτική στάση στο σωστό χρόνο. Και θέλω να συγχαρώ το Δήμαρχο και όλη την ηγεσία του νησιού που πήρε αυτή την σημαντική απόφαση τη στιγμή που έπρεπε. Τον ευχαριστούμε όλοι γιατί σώθηκαν ζωές».

H στιγμή που σπάνε τα μουράγια: 

Σημείωσε πως αυτό έγινε και στην Αθήνα: «Αν διαβάσετε σήμερα άρθρα καθηγητών για την επικινδυνότητα του φαινομένου είναι προφανές ότι πήραμε τη σωστή απόφαση να κλείσουμε τον Κηφισό για όλο το βράδυ. Γιατί αυτές ήταν οι προβλέψεις που είχαμε. Μοναδικός μας γνώμονας για κάθε απόφαση είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Και αυτό κάναμε και στην Ιθάκη και στην Αθήνα και στη Χαλκιδική και στην Κρήτη».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση