Άγιο Όρος: Βρέθηκαν ζωντανοί οι δύο αγνοούμενοι προσκυνητές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021 18:25 Άγιο Όρος: Βρέθηκαν ζωντανοί οι δύο αγνοούμενοι προσκυνητές

Ευχάριστα νέα από το Άγιο Όρος, αναφορικά με τους δύο Ουκρανούς προσκυνητές που ήταν αγνοούμενοι…

Αίσιο τέλος στις έρευνες για τους δύο προσκυνητές από την Ουκρανία, που παρέμεναν αγνοούμενοι εδώ και ένα 24ωρο. Όταν κατά τη διάρκεια κατάβασης τα ίχνη τους χάθηκαν μυστηριωδώς, χωρίς οι ίδιοι να δίνουν σημεία ζωής.

Το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους, από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους, που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω. 

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη τους» είπε ο κ. Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο. Το απόγευμα οι δύο Ουκρανοί εντοπίστηκαν σώοι, από άντρες της ΕΜΑΚ που έπαιρναν μέρος στις έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο προσκυνητές είχαν πάρει λάθος μονοπάτι και δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν έγκαιρα με μέλη της ομάδας τους. Για καλή τους τύχη ο καιρός τις τελευταίες ώρες ήταν καλός στο Άγιο Όρος και οι ίδιοι παρέμειναν ψύχραιμοι, χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή τους.

Το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους ξεκίνησε χθες το απόγευμα (15-10-2021). Η ομάδα τους πήγε για πεζοπορία και ανάβαση στο όρος Αθως ενώ μαινόταν η κακοκαιρία «Μπάλλος.» Καθώς ξεκίνησαν την κατάβαση οι δύο, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν στη συνέχεια, έμειναν πιο πίσω. Όταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν δίχως όμως να τους εντοπίσουν.

Τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για τους δύο αγνοούμενους και στήθηκε επιχείριση εντοπισμού τους με τη συμμετοχή της ΕΚΑΜ. Οι προσπάθειες απέδωσαν το απόγευμα, όταν το θρίλερ ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση