Χαράλαμπος Γώγος: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνο ''κοκτέιλ'' γρίπης και κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021 14:56 Χαράλαμπος Γώγος: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επικίνδυνο ''κοκτέιλ'' γρίπης και κορωνοϊού

"Αν κάποιος νοσήσει και από κορωνοϊό και από γρίπη, οι πιθανότητες για ''κακή έκβαση'' διπλασιάζονται", δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, για το ''κοκτέιλ'' γρίπης και κορωνοϊού.

Ο καθηγητής έκανε έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αν κάποιος νοσήσει και από covid και από γρίπη οι πιθανότητες για ''κακή έκβαση'' διπλασιάζονται.

"Η επιδημιολογική πίεση από τον κορωνοϊό παραμένει σημαντική και αν σε αυτή προστεθεί και η γρίπη, προφανώς και η νοσηρότητα θα αυξηθεί. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

''Πέρυσι καταφέραμε να εξαφανίσουμε σχεδόν τη γρίπη''

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί και για τον ιό της γρίπης και για τον κορωνοϊό ώστε να αποφευχθεί η συνύπαρξη των δύο επιδημιών. "Πέρυσι το αποφύγαμε αυτό γιατί ο κόσμος εμβολιάστηκε για την γρίπη και είχαμε την καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Αν προσθέσουμε και την προφύλαξη που υπήρχε με τις μάσκες, καταφέραμε να εξαφανίσουμε σχεδόν τη γρίπη", κατέληξε.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση