Ρελάνς Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Μία η εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις - Η έρευνα να ξεκινήσει από το 2015

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 16:30 Ρελάνς Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Μία η εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις - Η έρευνα να ξεκινήσει από το 2015

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής τονίζοντας «Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει διαφωνία να συσταθεί μία εξεταστική που θα ερευνήσει αυτά τα ζητήματα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε στην απάντηση του στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή: «όταν το αντικείμενο της συζήτησης για Εξεταστική είναι ο δήθεν τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση χειραγωγεί εταιρείες δημοσκοπήσεων, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση η έρευνα να ξεκινήσει από το 2015. Προτείνω λοιπόν να συμφωνήσουμε σε αυτή την αίθουσα σε μια πάρα πολύ ουδέτερη διατύπωση, χωρίς κανένα υπονοούμενο, η οποία να λέει ότι πρέπει να ερευνηθεί η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από το 2015».

Μάλιστα απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε: «Εκεί θα τα ψάξουμε κ. Τσίπρα όλα. Διότι εξ όσων γνωρίζω έχουν γίνει καμία 300αριά δημοσκοπήσεις από όταν εκλέχτηκα αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όλες έπεσαν μέσα. Να δούμε ποιες ήταν οι εταιρείες που εμφανίστηκαν από το πουθενά, έπεσαν έξω και εξαφανίστηκαν. Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει διαφωνία να συσταθεί μία εξεταστική που θα ερευνήσει αυτά τα ζητήματα. Δεν σας φταίνε οι δημοσκοπήσεις που χάσατε με 10 μονάδες τις εκλογές. Αυτό επέλεξε ο ελληνικός λαός».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση