Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι σε νέους διχασμούς, η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 18:36 Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι σε νέους διχασμούς, η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λαύριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος από το Λαύριο στα μέλη της ΝΔ εν όψει των εσωκομματικών εκλογών της Κυριακής ανέφερε πως «η Νέα Δημοκρατία σήμερα δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα. Είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη, και αυτό το οφείλουμε σε εσάς. Αύριο (σ.σ. 24.10.2021) είναι μία γιορτή Δημοκρατίας».

Ο Πρωθυπουργός εστίασε στην πολύ μεγάλη συμμετοχή που θα έχουν οι αυριανές διαδικασίες σημειώνοντας ότι θα ψηφίσουν 135.000 μέλη: «Θέλω, επίσης, να επισημάνω ότι άνω των 30% των συμπολιτών μας που ενεγράφησαν στη Νέα Δημοκρατία για να ψηφίσουν σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές είναι νέα μέλη που για πρώτη φορά ταυτίστηκαν και επίσημα με την παράταξή μας. Θα θυμάστε ότι όταν με τιμήσατε και με εκλέξατε Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον Ιανουάριο του 2016, είχα δεσμευτεί ότι η Νέα Δημοκρατία θα ανανεωθεί, θα μεγαλώσει, θα διευρυνθεί, αλλά θα κρατήσει πάντα ζωντανές και επίκαιρες τις αξίες τις με σημείο αναφοράς τον ιδρυτή μας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα του 2021 δεν είναι η Ελλάδα του 2011»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε δε πως: «Αποδεικνύουμε ότι και τώρα που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας, ότι μπορούμε να κρατάμε ζωντανές τις κομματικές μας οργανώσεις. Οι κομματικές οργανώσεις είναι το νήμα το οποίο συνδέει την Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την κοινωνία. Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι ζητώ πραγματικά απ’ όλα τα στελέχη μας, από τους Υπουργούς μας, από τους βουλευτές μας, να δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό και την προσοχή στις κομματικές μας οργανώσεις. Δεν σας ζητάμε να είστε μόνο παρόντες την ώρα των εκλογών. Σας θέλουμε παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Διότι σας διαβεβαιώνω ότι ένα κόμμα λαϊκό και ζυμωμένο μέσα στην πραγματική κοινωνία πρέπει μονίμως να παίρνει ερεθίσματα από την πραγματική κοινωνία για να μπορεί να βελτιώνει τις πολιτικές του κάθε μέρα. Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερη».

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι: «Θα συνεχίσουμε ως κυβέρνηση να δουλεύουμε νυχθημερόν για να βελτιώνουμε τη ζωή όλων των πολιτών. Θα αποκρούσουμε με όλη τη δύναμη των επιχειρημάτων μας το τοξικό κλίμα το οποίο κάποιοι προσπαθούν και σήμερα να διαμορφώσουν πιστεύοντας ότι η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα του 2011. Σας ζητώ να πούμε όχι σε όλους αυτούς τους νέους διχασμούς. Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν έχουμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα ως χώρα όταν διχαζόμαστε, όταν αυξάνουμε υπέρμετρα τη θερμοκρασία του πολιτικού διαλόγου. Θα εξακολουθούμε να μιλάμε με επιχειρήματα, να παρουσιάζουμε το πλούσιο κυβερνητικό μας έργο και να συνεχίζουμε κάθε μέρα να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Για να σταθούμε κοντά στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, για να προσφέρουμε στα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και ευκαιρίες μετά το πανεπιστήμιο. Για να βελτιώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να κάνουμε πράξη την πράσινη μετάβαση και να προστατεύσουμε αυτό το Φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον μας».

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ναυπηγείο Λαυρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε ακόμα το ναυπηγείο της ελληνικής εταιρείας κατασκευής και εμπορίας σκαφών αναψυχής και ναυτιλιακών ειδών, Technohull στο Λαύριο.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Αυτός ο τόπος αποτυπώνει το όραμά σας», τόνισε, μεταξύ άλλων,  «Σας καλωσορίζω στον τόπο, που αποτυπώνει το όραμά σας, όπως αυτό το περιγράψατε στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Γιατί το Λαύριο αλλάζει, το Λαύριο κοιτάζει ψηλά, το Λαύριο βαδίζει μπροστά. Για τον Δήμο μας αυτή η προβολή, το μέλλον είναι το πιο ισχυρό κεφάλαιο στο αναπτυξιακό μας σχεδιασμό στηριζόμενο στα πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία συνθέτουν μία δυναμική ισχυρή και μοναδική παρουσία στην Αττική. Πριν από λίγο είχατε επισκεφθεί, πήγαμε παρέα στην Technohull και είδατε μια πολύ σύγχρονη επιχείρηση και η Λαυρεωτική, ως ένας τόπος στρατηγικής σημασίας χάρη στο λιμάνι και της εγγύτητας που έχει στο αεροδρόμιο και στην πρωτεύουσα κινείται σε ένα στρατηγικό άξονα, που τέμνει τη βιομηχανική παράδοση, τον φυσικό και ιστορικό πλούτο με την τεχνολογία την Παιδεία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

«Γαλάζιο» προσκλητήριο 

Συγχαρητήρια κύριε Δήμαρχε για τα πολλά τα οποία κάνετε σε αυτήν την κατεύθυνση και θα συνεχίσουμε επίσης να κάνουμε πράξη τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη και στην κάθε επιχείρηση να συναλλάσσεται με το ελληνικό Δημόσιο από το κινητό του ή από τον υπολογιστή του. Αυτές ξέρετε είναι οι μεγάλες αλλαγές οι οποίες αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και σε αυτήν την προσπάθεια -για να κλείσω από κει που ξεκίνησα- σας θέλουμε την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά δίπλα μας και ελάτε αύριο σε αυτή τη μεγάλη, σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, τη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας, που είναι ταυτόχρονα γιορτή Δημοκρατίας. Οποιαδήποτε εσωκομματική διαδικασία εμπλέκει τους πολίτες, είναι καλοδεχούμενη και προσθέτει στην ποιότητα της ελληνικής Δημοκρατίας. Είμαστε ένα ανοιχτό κόμμα, ελάτε αύριο ψηφίστε, ψηφίστε από τον υπολογιστή σας για εσάς που έχετε διάθεση να το κάνετε ηλεκτρονικά να ασκήσετε το δικαίωμά σας ηλεκτρονικά, να ευχηθώ στον κάθε υποψήφιο καλή επιτυχία και την επόμενη βέβαια μέρα πάντα, ενωμένη θα προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία μπροστά με νέες ηγεσίες στις τοπικές οργανώσεις, με νέα μέλη, με δύναμη σταθερότητας και ανανέωσης που τόσο χρειάζεται αυτή η χώρα.

Και, βέβαια, θα δώσουμε το επόμενο ραντεβού μας στο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα γίνει το Δεκέμβριο αυτού του έτους. Εμείς δεν έχουμε δυσκολίες να οργανώνουμε τα συνέδρια μας, δεν πρέπει να τσακώνονται οι διάφορες συνιστώσες για να τα βρουν με ποσοστώσεις. Τα έχουμε λύσει αυτά τα ζητήματα. Γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα περισσότερο ενωμένη, περισσότερο ανανεωμένη και περισσότερο έτοιμη να οδηγήσει την πατρίδα μας σ’ ένα νέο δρόμο ανάπτυξης και Κοινωνικής συνοχής.

Να είστε καλά. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία αύριο στις εκλογές».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com