Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγωδία με ναυάγιο στα ανοιχτά της Χίου: Τέσσερις νεκροί με μικρά παιδιά ανάμεσά τους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 13:49 Τραγωδία με ναυάγιο στα ανοιχτά της Χίου: Τέσσερις νεκροί με μικρά παιδιά ανάμεσά τους

Στη βάρκα επέβαιναν 27 μετανάστες - Διασώθηκαν 22, αγνοείται ένα άτομο - «Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο - Οι τουρκικές αρχές πρέπει  να τις εμποδίσουν» ανέφερε ο Νότης Μηταράκης.

Τραγικός ο επίλογος στο ναυάγιο στα ανοιχτά της Χίου, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Νότης Μηταράκης μέσω Twitter, τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με δυο παιδιά ανάμεσά τους, ηλικίας 4 και 10 ετών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι άλλοι δυο σοροί είναι γυναικών, ηλικίας 35 με 40 ετών. 

Παράλληλα, ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται και συνεχίζονται οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του, ενώ 22 έχουν διασωθεί (14 άνδρες, 7 γυναίκες και ένα παιδί). 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η βάρκα βυθίστηκε, ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου-Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

 

 

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο - αδίστακτοι λαθρέμποροι θέτουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες λέμβους μη αξιόπλοες λέμβους στα ανοιχτά της Χίου. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 παιδιά - όλα μεταξύ 3 και 14 ετών - επιβεβαιώθηκαν νεκρά, ένα άτομο αγνοείται, 22 διασώθηκαν και νοσηλεύονται. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπονται» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Νότης Μηταράκης.

 

 

Σύμφωνα με το Politischios, η λέμβος που τους μετέφερε, έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

 

 

Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, που πρώτα επικοινώνησαν με το 112, στην λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO, καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

 

 

Βίντεο: Astraparis