Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη Κακαράντζουλα «είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 23:27 Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη Κακαράντζουλα «είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια»

«Είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια. Αν αφεθεί ελεύθερη, είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα» είπε με νόημα ο εισαγγελέας για την Έφη Κακαράντζουλα, ρίχνοντας «αυλαία» στην πολύκροτη υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι, εναντίον της άτυχης Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η 36χρονη κατηγορούμενη, πήρε αργά το απόγευμα ακόμη μία αρνητική απάντηση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στο αίτημα της να της δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της, ώστε να μην οδηγηθεί στην φυλακή.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό. Η ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη κατά συγχώνευση, είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

Το σκεπτικό του εισαγγελέα

Την απόρριψη του αιτήματος της καταδικασμένης για αναστολή ζήτησε νωρίτερα και ο εισαγγελέας: “Είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια. Αν αφεθεί ελεύθερη, είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα” είπε χαρακτηριστικά ο Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.

Ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτησή του: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισής της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα, φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Φώναζαν στην Έφη «είσαι τέρας»!

Με την φράση του προέδρου «λύεται η συνεδρίαση» που έριξε την «αυλαία» στην πολύκροτη υπόθεση, ακούστηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας, λέξεις οργής προς την κατηγορούμενη: «Τέρας! Τέρας!» της φώναξαν, ενώ η 36χρονη μεταφερόταν από τους αστυνομικούς ξανά στο κρατητήριο. Κατά την αποχώρηση της Ιωάννας και των κοντινών της ανθρώπων, φίλες της την συνόδευσαν μέχρι τους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω, φορώντας μάσκες αντίστοιχες με αυτήν που φορά και η ίδια.Βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρουν στο πρόσωπό μου την ελπίδα 

Το μήνυμα πως ελπίζει οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρουν στο πρόσωπό της την ελπίδα, ώστε να μην φοβούνται και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και να μάχονται για τα δικαιώματά τους, έστειλε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στις δήλωσή της μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου

Υπογράμμισε επίσης την αποφασιστικότητά της πως θα είναι «δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω σε ό,τι χρειαστεί».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του Δικαστηρίου, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη και ευχαρίστησε την Ελληνική Δικαιοσύνη. Στη συνέχεια, ανέφερε πως τώρα θα επικεντρωθεί μόνο στην αποκατάσταση της υγείας της και να συνεχίσει τον αγώνα της.

Επίσης, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που είναι μαζί της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, τους δύο δικηγόρους της, την Ελληνική Αστυνομία, τους γιατρούς της, την οικογένειά της και τους φίλους της.

Γιατί είναι απόφαση – σταθμός

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ένας εκ των δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο Νίκος Αλεξανδρης, η απόφαση του δικαστηρίου είναι σημαντική, καθώς ανοίγει το δρόμο για ανάλογες υποθέσεις που ενδεχομένως προκύψουν στο μέλλον.

«Στην πρώτη περίπτωση τέτοια που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, κατέληξε ομόφωνα ότι πρόκειται για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η ελληνική Δικαιοσύνη δημιουργεί μία νομολογία. Και είναι οδηγός για τις επόμενες περιπτώσεις ότι έχουμε απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Η επίθεση με βιτριόλι, σε βάρος της άτυχης Ιωάννας Παλιοσπύρου, έγινε στις 20 Μαΐου του 2020. Την ώρα που έφτασε στη δουλειά της στην Καλλιθέα, είδε ξαφνικά μπροστά της μια γυναίκα να την «λούζει» με καυστικό υγρό.

Παρά του ότι έτρεξε αμέσως στο διπλανό φαρμακείο, παρά του ότι ξεπλύθηκε με άφθονο νερό, η ζημιά που προκάλεσε το βιτριόλι στην υγεία της και στην εμφάνισή της είναι μεγάλη.

Ακόμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας της ενώ σε όλες τις εμφανίσεις της φοράει πλέον αυτή την ειδική θεραπευτική μάσκα στο πρόσωπό της…

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση