Θεσσαλονίκη: Τρεις έγκυες με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 23:20 Θεσσαλονίκη: Τρεις έγκυες με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα και δεν κάνει διακρίσεις. Χτυπάει ανεξέλεγκτα τις έγκυες και τα τελευταία 24ωρα τρεις έχουν κάνει εισαγωγή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται μια 35χρονη, ανεμβολίαστη έγκυος με τους γιατρούς να αποσπούν το βρέφος με καισαρική.

Ακόμη δύο γυναίκες που είναι έγκυος νοσηλεύονται στην κλινική COVID του ίδιου νοσοκομεία μια εκ των οποίων μάλιστα είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος μιας 38χρονης, ανεμβολίαστης εγκύου από την Κατερίνη που είχε διακομιστεί στο Ιπποκράτειο με τους γιατρούς να καταφέρνουν να παίρνουν το βρέφος μετά από καισαρική.

Η Μίνα Γκάγκα μάλιστα κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό έκανε έκκληση στις έγκυες να εμβολιαστούν. «Έχουμε και θανάτους εγκύων. Κάνω έκκληση για εμβολιασμό. Είναι για την ασφάλεια τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. «Αναφορικά με τις έγκυες, πρέπει να τονιστεί ξανά πως ο εμβολιασμός τους είναι ασφαλής και απαραίτητος».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση