Λευκορωσία: Συνελήφθη παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκι, επικρίτρια του Προέδρου Λουκασένκο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 13:10 Λευκορωσία: Συνελήφθη παγκόσμια πρωταθλήτρια του σκι, επικρίτρια του Προέδρου Λουκασένκο

Η αθλήτρια Αλιακσάντρα Ραμανούσκαγια από την Λευκορωσία, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ελεύθερο σκι το 2019 κι επικρίτρια του Προέδρου Λουκασένκο, συνελήφθη στο σπίτι της το βράδυ της Πέμπτης (11/11) με άγνωστες κατηγορίες, ενώ λίγες ώρες αργότερα αφέθηκε ελεύθερη.

Η σκιέρ Αλιακσάντρα Ραμανούσκαγια συνελήφθη στο σπίτι της από τις Αρχές όπως ανέφερε το Λευκορωσικό Ίδρυμα Αθλητικής Αλληλεγγύης (BSSF), στο οποίο ανήκει και η ίδια. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik και το γερμανικό Der Spiegel επιβεβαίωσαν τη σύλληψη, με αναφορά στην αστυνομία του Μινσκ.

Από εκπρόσωπο της οργάνωσης, η γερμανική εφημερίδα έμαθε ότι η σκιέρ επρόκειτο να οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στο Μινσκ σήμερα. Οι κατηγορίες σε βάρος της παραμένουν άγνωστες, αν και συμμετέχει ενεργά στις διαδηλώσεις κατά του Προέδρου της χώρας, με τις Αρχές να κάνουν λόγο για διοικητικό αδίκημα. τελικά αφέθηκε ελεύθερη σήμερα (12/11) το πρωί αφού της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1000 δολαρίων.

Η Ραμανούσκαγια είναι ένα από τα ηγετικά πρόσωπα του κινήματος των Λευκορώσων αθλητών που έκαναν εκστρατεία για τη δημοκρατία στη Λευκορωσία μετά τις εκλογές, για τις οποίες πιστεύουν ότι νοθεύτηκαν από τον Πρόεδρο Λουκασένκο.

Εκτός από το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2019, η Αλιακσάντρα Ραμανούσκαγια έχει κερδίσει δύο φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων (2015, 2016). Συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ και, σύμφωνα με το BSSF, σχεδίαζε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2022).

Το ίδρυμα της Λευκορωσίας έστειλε στη ΔΟΕ έναν κατάλογο με περισσότερες από 65 περιπτώσεις αθλητών, προπονητών και αξιωματούχων που έχουν πέσει θύματα συστηματικής καταστολής: από φυλάκιση, χρήση βίας και απώλεια εργασίας, έως αποκλεισμό από αθλητικές δραστηριότητες κι εθνικές ομάδες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση