Πολυτεχνείο: Επεισόδια με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 21:18 Πολυτεχνείο: Επεισόδια με μολότοφ στη Θεσσαλονίκη

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το MEGA, οι άνθρωποι που προκάλεσαν την ένταση, δεν είναι πάνω από 50 άτομα.

Όπως δημοσιεύει το GRTIMES, τα άγνωστα άτομα από το δεύτερο μπλοκ που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο για να ολοκληρώσει την πορεία, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες με τη σειρά τους «απάντησαν» με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Δείτε εικόνες του thesstoday με τα επεισόδια:

Σημειώνεται ότι το κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικά το τετράγωνο περιμετρικά του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου ήταν από νωρίς «φρούριο» με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να επιβλέπουν για την αποτροπή εντάσεων, σύμφωνα με το thesstoday.

Δείτε παρακάτω live εικόνα του thestival, από τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης:

Πριν τις 21.00 το βράδυ, στο σημείο που γίνονται τα επεισόδια, πήγε και ο Αίαντας, σε μια προσπάθεια να διαλύσει τους συγκεντρωμένους με νερό, ενώ έσβησε και φωτιές στον προαύλιο χώρο του ΑΠΘ.

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πορεία για το Πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη

Λίγο νωρίτερα, ολοκληρωνόταν η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή φοιτητών, συνδικαλιστών, εκπροσώπων κομμάτων, συνδικάτων και άλλων πολιτών κάθε ηλικίας.

Γύρω στις 6.30, μόλις τελείωσαν οι εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στην κεφαλή της πορείας τέθηκαν μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων – Φυλακισθέντων κατά την περίοδο της δικτατορίας και ακολουθούσαν τα μπλόκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, των φοιτητών. Στην κεφαλή της πορείας υπήρχε ένα μεγάλο πανό που έγραφε “Ο αγώνας συνεχίζεται για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη”, ενώ οι συμμετέχοντες κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνονταν, δυτικά, μέσω της οδού Τσιμισκή, για να διαδηλώσουν μπροστά από το κτίριο όπου βρίσκεται το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Σε μικρή απόσταση από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών ακολουθούσε το μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξεκίνησε από τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, ενώ στο πίσω μέρος της πορείας βρίσκονταν διαδηλωτές από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντεξουσιαστικό χώρο.

Η αστυνομία από νωρίς το απόγεμα διέκοψε σταδιακά την κυκλοφορία των οχημάτων στις κεντρικές οδούς Εγνατία, Αγγελάκη, Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε κομβικά σημεία για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων.

πηγή: Newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση