Ανοίγει Μητρώο για όσους εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό - Πιστοποιητικά και τρίτη δόση στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 11:02 Ανοίγει Μητρώο για όσους εμβολιάστηκαν στο εξωτερικό - Πιστοποιητικά και τρίτη δόση στην Ελλάδα (φωτο intime)

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει στα ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο ίδιος σημείωσε ότι το βράδυ της Παρασκευής ανοίγει η πλατφόρμα για όσους συμπληρώνουν τους έξι μήνες από τον εμβολιασμό τους. Πλέον οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού στους 5,5 μήνες ώστε να εμβολιαστούν στους έξι μήνες.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς είπε πως όπου χρειαστεί θα ανοίξουν νέα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ σημείωσε πως την Κυριακή κλείστηκαν 105.000 ραντεβού για εμβολιασμό, την Τετάρτη (17/11/2021) 55.000 ραντεβού, με τον μέσο ημερήσιο όρο να είναι περίπου στα 70.000 ραντεβού.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς αποκάλυψε πως την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει το Μητρώο Εμβολιασμένων Εξωτερικού, ώστε να μπορούν να εκδώσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού όσοι έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στο εξωτερικό. Μάλιστα, μέσω του Μητρώου θα μπορεί κάποιος να προγραμματίσει την τρίτη δόση στη χώρα μας. Αυτό αφορά κυρίως σε χώρες της Ε.Ε. που έχουν προχωρήσει σε Μητρώο Εμβολιασμένων, ενώ για τρίτες χώρες η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη και γι’αυτό αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης. 

Ο κ. Γεωργάντας αναφέρθηκε και στη συζήτηση για ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους έχει περάσει το εξάμηνο μετά τη δεύτερη δόση. Ο ίδιος είπε πως υπάρχει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα αυτό και οι αποφάσεις θα ληφθούν πιθανότατα σε επίπεδο υπουργών υγείας, αλλά αυτή τη στιγμή μόνο η Γαλλία έχει ανακοινώσει ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα ισχύει για όσους έχει περάσει το εξάμηνο από τη δεύτερη δόση και είναι άνω των 65 ετών, από τις 6 Δεκεμβρίου και μετά.

Σχετικά με τα ραντεβού για την πρώτη δόση ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κινητικότητα και καθημερινά πραγματοποιούνται 20 έως 25 χιλιάδες ραντεβού.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση