Αγρίνιο: «Τον χτύπησαν και ανέβασαν το βίντεο στα social media» λέει ο δικηγόρος του 13χρονου που δέχθηκε bullying

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 21:16 Αγρίνιο: «Τον χτύπησαν και ανέβασαν το βίντεο στα social media» λέει ο δικηγόρος του 13χρονου που δέχθηκε bullying
Τι λέει ο δικηγόρος του μαθητή στο protothema.gr – Το βίντεο δείχνει συμμαθητές του 13χρονου και μία μαθήτρια να τον χτυπά στο πρόσωπο, ενώ προσπαθούσε να αμυνθεί – Σχηματίστηκε δικογραφία

Σόκαρε το Πανελλήνιο το βίντεο που τραβήχτηκε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στο Γυμνάσιο Αγρινίου και δείχνει ένα αγόρι 13 ετών να δέχεται bullying από τους συμμαθητές του και μια μαθήτρια να τον χτυπάει στο πρόσωπο ενώ αυτός τους ζητούσε να τον αφήσουν ήσυχο.
 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα του 13χρονου θύματος, χωρίς δεύτερη σκέψη προχώρησε σε μηνύσεις σε βάρος των υπευθύνων του επεισοδίου αλλά και της διεύθυνσης του σχολείου.
 

 

Ο δικηγόρος της πλευράς του θύματος κ. Παντελής Βαμβακάς υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως το βίντεο του bullying στο 13χρονο μαθητή είναι σοκαριστικό και ανέβηκε στα social media από κάποιους μαθητές.

 

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ο 13χρονος να αμύνεται και να δέχεται χτυπήματα στο πρόσωπο από μια άλλη μαθήτρια και τους υπόλοιπους μαθητές να γελούν και να παροτρύνουν την κοπέλα.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος του 13χρονου μαθητή ανέφερε: «Ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας εις βάρος ενός ανήλικου αγοριού μαθητή Γυμνασίου στο Αγρίνιο σημειώθηκε στις 11-11-20121 από ομάδα ανηλίκων που φοιτούν στο ίδιο σχολείο. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ανήλικη νεαρή μαθήτρια φέρεται και φαίνεται να χτυπά στο πρόσωπο επανειλημμένα τον ανήλικο συμμαθητή της και στη συνέχεια με κλωτσιές, κι ενώ αυτός προσπαθεί να αμυνθεί υπό τις παροτρύνσεις, τα γέλια και τα κοροϊδευτικά σχόλια άλλων έξι ανήλικων μαθητών. Όλα αυτά έγιναν μέσα στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου του Αγρινίου χωρίς παρέμβαση από κανένα καθηγητή. Το χειρότερο είναι ότι το περιστατικό αυτό καταγράφεται και βιντεοσκοπείται από τα κινητά τηλέφωνα των συμμετεχόντων ανήλικων μαθητών οι οποίοι και το ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Instagram, TikTok, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει και να επαναπροωθηθεί σε αόριστο αριθμό μαθητών με απρόβλεπτες συνέπειες για το ανήλικο θύμα- μαθητή. Η μητέρα υπέβαλλε την επομένη ημέρα μήνυση στο ΑΤ Αγρινίου εις βάρος των ανηλίκων και συμπληρωματικά στις 26-11-2021 υπεβλήθη έγκληση διαλαμβάνοντας όλα τα πραγματικά γεγονότα όπως αυτά συνέβησαν και σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία περιλαμβάνει και το βιντεοληπτικό υλικό».

 
dikigoros13xronou
Ο δικηγόρος του 13χρονου Παντελής Βαμβακάς
Προσαρμοσμένη αναζήτηση