Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσαν και έλυσαν το χριστουγεννιάτικο έλατο στην πλατεία Αριστοτέλους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 12:03 Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσαν και έλυσαν το χριστουγεννιάτικο έλατο στην πλατεία Αριστοτέλους (φωτο αρχείου intime)

Κάμερες ασφαλείας έλυσαν το μυστήριο για τους δράστες που σκαρφάλωσαν με στόχο να καταστρέψουν το χριστουγεννιάτικο έλατο που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη…

Στο στόχαστρο αγνώστων φαίνεται πως μπήκε το χριστουγεννιάτικο έλατο που έστησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Τα ξημερώματα της Τρίτης (30-11-2021) δύο άτομα που αναζητούνται έλυσαν τα δύο από τα τέσσερα συρματόσχοινα που κρατούσαν το έλατο στη βάση του!

Μάλιστα, εκείνη την ημέρα έπνεαν στην πόλη ισχυροί άνεμοι, με τους ανθρώπους του κεντρικού Δήμου να σημειώνουν ότι «από θαύμα δεν είχαμε κάποιο ατύχημα»! Νωρίς το πρωί της ίδια ημέρας τεχνικοί του δήμου πέρασαν από το σημείο, διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και επανατοποθέτησαν τα συρματόσχοινα στη θέση τους. Όπως είπαν, βρήκαν τις ειδικές βίδες στερέωσης πεταμένες λίγα μέτρα μακριά από το έλατο.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, κατέθεσε σήμερα μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου για δολιοφθορά. «Αντιληφθήκαμε προχθές ότι τα στηρίγματα καταστράφηκαν. Ψάξαμε να δούμε τι μπορεί να έχει γίνει και εξετάζοντας το υλικό που είχε καταγράψει η κάμερα από το ξενοδοχείο που βρίσκεται απέναντι, είδαμε ότι κάποιοι σκαρφάλωσαν στην κατασκευή και τα κατέστρεψαν.

Πρόκειται για ειδικές κατασκευές κι αυτό που συνέβη έχει τρομερή επικινδυνότητα διότι αν απουσιάζουν τα συρματόσχοινα υπάρχει κίνδυνος πτώσης του έλατου», περιγράφει στο thestival.gr, ο κύριος Κυριζίδης.

Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης ζήτησε από τις Αστυνομικές Αρχές, να υπάρξει φύλαξη του χώρου ώστε να μην σημειωθούν ξανά τέτοια περιστατικά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση