Κορωνοϊός: Στους 3 μήνες η τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες πολίτες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 20:04 Κορωνοϊός: Στους 3 μήνες η τρίτη δόση για όλους τους ενήλικες πολίτες

Δείτε πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έκανε έκτακτες ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολίου του κορωνοϊού. 

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Παρασκευής (03.12.2021), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 97 νεκρούς, 6201 νέα κρούσματα και 694 διασωληνωμένους.

“Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά”, είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι η απόφαση λήφθηκε με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

“Η απάντηση αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον δεν μπορεί να δοθεί ακόμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μία εβδομάδα με 10 μέρες”, συνέχισε.  

Η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει για όλους μέχρι το πρωί του Σαββάτου (04.12.2021).

“Είναι από τις πιο υψηλές εβδομάδες που έχουμε από την αρχή των εμβολιασμών μέχρι τώρα. Κρατάμε ένα ραντεβού, ώστε η πρώτη δόση να έχει προτεραιότητα σε σχέση με την τρίτη δόση. Αν κάποιος βρίσκει ραντεβού αναμνηστικής δόσης σε 10 ημέρες, είναι πιθανό στη συνέχεια να βρει πιο άμεσα. Ο προγραμματισμός είναι να έχουν βρει όλοι ραντεβού μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου”.


 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση