Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ηγέτη των ΗΑΕ: Στρατηγικού χαρακτήρα οι σχέσεις των δύο χωρών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 21:05 Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ηγέτη των ΗΑΕ: Στρατηγικού χαρακτήρα οι σχέσεις των δύο χωρών

Η στενή, στρατηγικού χαρακτήρα σχέση Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι και ντε φάκτο ηγέτη των ΗΑΕ, Σεΐχη Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που επισφραγίστηκε κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2020 και την υπογραφή της Κοινής Διακήρυξης Ευρείας Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης Ελλάδος – ΗΑΕ, καθώς και της Συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Zayed Al Nahyan τόνισαν την κοινή, ισχυρή βούληση για περαιτέρω σύσφιξη και εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Διάδοχο του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι για την εθνική εορτή των ΗΑΕ που φέτος εορτάζουν την πεντηκονταετία από την ίδρυσή τους (“The Year 50”) και του απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόσκληση που ο Διάδοχος του Θρόνου του Άμπου Ντάμπι αποδέχθηκε.

Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης θα διευκρινιστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως στις 24 Νοεμβρίου ο Σεΐχης Mohammed bin Zayed Al Nahyan βρέθηκε στην Άγκυρα, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογράφοντας 10 οικονομικές συμφωνίες που αποτιμώνται σε επενδύσεις ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.