Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός στην Τουρκία! Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Εξωτερικών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 20:19 Συνελήφθη Έλληνας αστυνομικός στην Τουρκία! Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Εξωτερικών

Έλληνας αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερών και κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, συνελήφθη στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, ο 41χρονος αστυνομικός είχε πάει χθες (05.12.2021) από τους Κήπους εκδρομή στην Τουρκία, μαζί με μια κοπέλα. Σήμερα όμως έγινε γνωστό ότι τον συνέλαβαν οι Τούρκοι, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης και ισχυρίζονται από την τουρκική πλευρά ότι κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή, ενώ μαζί του συνέλαβαν και την γυναίκα που τον συνόδευε, η οποία είναι από τις Φέρες.

Για την υπόθεση έχει κινητοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο -σύμφωνα με το Evros-news.gr-  ανέλαβε τον χειρισμό του θέματος και τις επαφές με τις τουρκικές αρχές, μέσω της Πρεσβείας και των Προξενείων μας σε Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη.

Τα κινητά τόσο του αστυνομικού όσο και της κοπέλας που είναι μαζί του δεν λειτουργούν. Να σημειωθεί, ότι ο 41χρονος είχε ζητήσει και έλαβε ειδική άδεια για να ταξιδέψει στην Τουρκία, όπως οφείλουν να κάνουν όσοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Από το οικογενειακό του περιβάλλον υποστηρίζουν ότι ο αστυνομικός κρατείται από τους Τούρκους για τελωνειακές παραβάσεις.

πηγή: newsit.gr