Σταϊκούρας: Θα δοθεί «ρεαλιστική παράταση» στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2021 12:43 Σταϊκούρας: Θα δοθεί «ρεαλιστική παράταση» στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Αύριο η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή η οποία θα δίνει μικρή παράταση, στην προθεσμία για τη σύναψη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν σήμερα και όχι τις νέες οι οποίες, με τα έως τώρα δεδομένα, θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία θα δίνεται μια "ρεαλιστική παράταση". Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των αντιδράσεων της αγοράς το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να προσανατολίζεται σε παράταση μεγαλύτερη των 15 ημερών που αρχικά σχεδίαζε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις για αγοραπωλησίες ακινήτων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα myProperty της ΑΑΔΕ, ενώ για γονικές παροχές και δωρεές η ΑΑΔΕ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανοίξει την πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή και των δηλώσεων γονικών παροχών και δωρεών.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, αύριο θα πραγματοποιηθεί η εκταμίευση των ποσών στους παλαιούς δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης εφόσον που υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση».

Πρόκειται για την προκαταβολή του φετινού επιδόματος θέρμανσης σε 700.000 νοικοκυριά. Νέοι δικαιούχοι και ολική εξόφληση Νοεμβρίου σε παλαιούς δικαιούχους αναμένεται στο τέλος Δεκεμβρίου.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση