Οικονόμου: 100.000 ραντεβού πρώτης δόσης από τους άνω των 60 – 28.000 ραντεβού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 11:59 Οικονόμου: 100.000 ραντεβού πρώτης δόσης από τους άνω των 60 – 28.000 ραντεβού για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών

Μια ώρα πριν περάσει ο πρωθυπουργός το κατώφλι της Μονής Πετράκη προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου θα ενημερώσει τους πολιτικούς συντάκτες. 

Ο κ. Οικονόμου θα απαντήσει και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. 

Παράταση στην διανομή των δωρεάν self test σε όλο τον ενήλικο πληθυσμό έως τις 18 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι δεν έχουμε κανέναν θάνατο ατόμου που νόσησε με κορονοϊό τις τελευταίες 15 ημέρες και είχε κάνει και τις 3 δόσεις. Επίσης, είπε ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 που έχουν συμπληρώσει 7μηνο από την δεύτερη δόση και δεν έχουν προχωρήσει στην 3η δόση θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας παρατηρείται έντονη κινητικότητα και έχουν κλειστεί 100.000 εμβολιασμοί πρώτης δόσης από πολίτες άνω των 60 ετών.

Επίσης, κλείστηκαν πάνω από 28.000 ραντεβού εμβολιασμού για ηλικίες 5-11 ετών από όταν άνοιξε η πλατφόρμα. 

Ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι δεν μελετώνται νέα μέτρα αλλά συνεχίζεται η προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Με αυτά τα εφόδια και το self testing θα περάσουν τα Χριστούγεννα προς όφελος των πολιτών και της οικονομίας.

Για το τι θα πει ο πρωθυπουργός στην Ιεραρχία είπε ότι στην ατζέντα είναι το ζήτημα της πανδημίας και άλλα θέματα στις σχέσεις εκκλησίας και κράτους και το καθεστώς με το οποίο θα γίνονται οι λειτουργίες και η προσέλευση των πιστών.

Χαρακτήρισε αβάσιμες τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι μειώνονται στον προϋπολογισμό τα κονδύλια για το ΕΣΥ. 

Για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ είπε ότι είναι μια διαδικασία που αφορά το ίδιο και χαιρετίζει η κυβέρνηση την συμμετοχή του κόσμου στην εκλογή Προέδρου. Προσδοκούμε μια αντιπολίτευση δημιουργική με προτάσεις από τη νέα ηγεσία του κ. Ανδρουλάκη, τόνισε. 

Για την επικοινωνία Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη και αν έχει κανονιστεί ραντεβού είπε ότι δεν έχει κανονιστεί ακόμα αλλά ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του τρίτου τη τάξει κόμματος θα έχουν σύντομα ένα ραντεβού. 

Δείτε την ενημέρωση

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση