Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί ας πάει στο βουνό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 12:39 Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί ας πάει στο βουνό

Καθολικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για όλους πρότεινε ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ο καθηγητής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε πως η απόφαση της κυβέρνησης να διευρύνει την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού είναι «πολύ σωστή», ωστόσο επεσήμανε πως θεωρεί λάθος να γίνεται με βάση την ηλικία καθώς ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η πανδημία κορονοϊού είναι ο καθολικός εμβολιασμός.

Σημείωσε ότι «το πώς θα εφαρμοστεί είναι θέμα των συνταγματολόγων».  Μάλιστα, έσπευσε να προσθέσει πως δεν μπορούμε να μιλάμε για υποχρεωτικότητα χωρίς να υπάρχουν ποινές οι οποίες επίσης θα πρέπει να είναι καθολικές και να μην δίνουν τη δυνατότητα στους πλούσιους να ξεφύγουν από αυτές.

Τόνισε πως στην Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν οι αντιπαραθέσεις και να υπάρξει συναίνεση για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος εκατοντάδων νεκρών καθημερινά, ενώ θα χρειαστεί να ληφθούν και δύσκολες αποφάσεις.

«Χρειάζεται να καθίσουμε στο τραπέζι, να συνεννοηθούμε και να αποφασίσουμε και σκληρά μέτρα, γιατί όταν μιλάμε για συνολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι ένα σκληρό μέτρο και το κάνουμε για λόγους ανάγκης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός «δεν σημαίνει με το ζόρι ένεση», αλλά εξήγησε πως όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να εντάσσονται εντάσσονται σε μια κανονική κοινωνική λειτουργία.

«Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, ας μην εμβολιαστεί, αλλά δεν μπορεί να συμμετέχει στην κοινωνία. Οι κανόνες είναι απλοί. Μπορεί να πάει στο βουνό και να μείνει μόνος του. Κανένας δεν θα του εφαρμόσει με το ζόρι μια ένεση», σημείωσε.

Επανέλαβε πως ο κορονοϊός προκαλεί ένα σοβαρό και θανατηφόρο νόσημα, ενώ με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον φαίνεται ότι μπορεί να μεταδοθεί πολύ πιο γρήγορα. Με βάση αυτά τα στοιχεία οι ειδικοί αναμένουν ένα πολύ σκληρό κύμα τον Ιανουάριο ακόμη και στη Γαλλία όπου το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 12 ετών φτάνει το 90%.

Τέλος, μίλησε και για την ιχνηλάτηση στην Ελλάδα λέγοντας πως διαθέτουμε εξαιρετικής ποιότητας εργαλεία ανάμεσά τους και τα μοντέλα υπολογισμού μέσω των λυμάτων των καθηγητών Σαρηγιάννη και Θωμαΐδη που είναι, όπως είπε, καλύτερα και από τα αντίστοιχα γαλλικά.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση