Βούλευμα καταπέλτης για την παραπομπή σε δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Ψύχραιμος, επικίνδυνος και ανάλγητος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 13:01 Βούλευμα καταπέλτης για την παραπομπή σε δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου - Ψύχραιμος, επικίνδυνος και ανάλγητος

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς στη μονοκατοικία όπου διέμεναν στα Γλυκά Νερά.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του παραπέμπει ομόφωνα στο εδώλιο τον κατηγορούμενο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου και τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα πρωτοδικών, Γιώργου Νούλη, ο οποίος είχε ζητήσει την παραπομπή του κατηγορούμενου στο εδώλιο περιγράφοντας λεπτομερώς τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας και απαριθμώντας μία προς μία τις ενέργειες στις οποίες προέβη ο κατηγορούμενος προκειμένου να αποκρύψει την εγκληματική του πράξη, πριν και μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, χαρακτηρίζοντας τον ψύχραιμο, επικίνδυνο και ανάλγητο.

Αποτιμώντας το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας ο εισαγγελικός λειτουργός είχε περιγράψει αναλυτικά στην πρόταση του πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της «σκηνογραφίας» των χωρών του ισογείου του σπιτιού ο κατηγορούμενος περί ώρα 4:05 ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο της μεζονέτας όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του.

Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε τον κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του. Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή σθεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και Ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση