Οκτώ προσαγωγές μελών των "Θεματοφυλάκων" στη Θεσσαλονίκη - Εικόνες του DEBATER από την έφοδο της αστυνομίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021 11:05 Οκτώ προσαγωγές μελών των "Θεματοφυλάκων" στη Θεσσαλονίκη - Εικόνες του DEBATER από την έφοδο της αστυνομίας

Προσήχθηκαν οκτώ άτομα και κατασχέθηκαν τρία οχήματα.

Στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρέθηκε αγρόκτημα στο Σχολάρι, έξω από τη Θεσσαλονίκη, για τη δράση της αυτοαποκαλούμενης ομάδας “Θεματοφύλακες του Συντάγματος“, σε εκτέλεση σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Από το σημείο προσήχθησαν οκτώ άτομα, ενώ κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα που έφεραν τα διακριτικά της συγκεκριμένης ομάδας.

Όπως έγινε γνωστό, οι προσαχθέντες μετά την εξέταση τους αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους. Για τα οχήματα αποφασίστηκε από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας η αφαίρεση των αδειών και των πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς έπαψαν να ισχύουν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες χορηγήθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τους αυταποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, μετά και το πρωτοφανές περιστατικό αρπαγής του διευθυντή Γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από μέλη του. Τα διερευνώμενα αδικήματα της ποινικής έρευνας αφορούν την εγκληματική οργάνωση και την κακουργηματική οπλοκατοχή.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Οι εικόνες που κατέγραψε αποκλειστικά το DEBATER

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του DEBATER για την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που εκτυλίχθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό τον εντοπισμό των ‘’Θεματοφυλάκων του Συντάγματος’’ στο πλαίσιο της εισαγγελικής εντολής, ο δημοσιογράφος του DEBATER, Λευτέρης Σουχάιμπ, μιλώντας στην εκπομπή ‘’Καλημέρα Ελλάδα’’ του ΑΝΤ1 περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως σε ένα μεγάλο κτήμα, περικυκλωμένο από ψηλά δέντρα εμφανίστηκαν αστυνομικοί που εντόπισαν μέλη της οργάνωσης ‘’Θεματοφύλακες του Συντάγματος’’. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ της αστυνομίας και των μελών της οργάνωσης έτσι ώστε να προσέλθουν στο Αστυνομικό Μέγαρο και να δώσουν εξηγήσεις.

Οι αστυνομικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται ούτε για συλλήψεις, ούτε για προσαγωγές, ενώ σύμφωνα με τον Λευτέρη Σουχάιμπ, υπήρξε συμφωνία τα 4 μέλη της ομάδας να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς και να δώσουν εξηγήσεις για τη δράση της οργάνωσης τους.

Το DEBATER είναι το μοναδικό ειδησεογραφικό μέσο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο του κτήματος και κατέγραψε καρέ καρέ την αστυνομική επιχείρηση.

Στο αποκλειστικό βίντεο του DEBATER φαίνεται πως οι αστυνομικοί ερευνούν τα αυτοκίνητα των μελών της ένωσης, τα οποία μάλιστα έχουν πάνω τους και τα διακριτικά των Θεματοφυλάκων του Συντάγματος.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση