ΑΑΔΕ: Με SMS θα μπαίνουμε στο Taxisnet για μεγαλύτερη ασφάλεια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 15:15 ΑΑΔΕ: Με SMS θα μπαίνουμε στο Taxisnet για μεγαλύτερη ασφάλεια

Ένα επιπλέον βήμα για την είσοδο στο Taxisnet  θα εφαρμόσει η ΑΑΔΕ μέσα στους πρώτους μήνες του 2022

Ένα ακόμη βήμα για την είσοδό μας στο TAXISnet πρόκειται να εφαρμόσει η ΑΑΔΕ για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ειδικότερα, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να βάζουν και έναν κωδικό που θα έρχεται στο κινητό τους με SMS προκειμένου να εισέλθουν στο σύστημα.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ,  εκτός από τα γνωστά βήματα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, δηλαδή να πληκτρολογούμε το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password), σύντομα θα απαιτείται και η πληκτρολόγηση ενός έξτρα κωδικού που θα μας έρχεται με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό μας τηλέφωνο, τον αριθμό του οποίου βέβαια θα πρέπει να έχουμε καταχωρήσει στην ΑΑΔΕ.

Η αλλαγή αυτή στο TAXISnet, σύμφωνα με τον ιστότοπο dikaiologitika.gr, αναμένεται να γίνει μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Αποτελεί τμήμα της απόφασης για την εγγραφή νέων χρηστών και την επανεγγραφή χρηστών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Κατά συνέπεια, για να υποβάλλουμε τη φορολογική μας δήλωση, να εκτυπώσουμε τα εκκαθαριστικά, ή να χρησιμοποιήσουμε άλλες φορολογικές υπηρεσίες θα πρέπει να έχουμε μαζί μας και το κινητό τηλέφωνο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση