Ολόκληρη την πεντάδα των self test θα πάρουν αύριο από τα σχολεία όσοι γονείς δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 15:50 Ολόκληρη την πεντάδα των self test θα πάρουν αύριο από τα σχολεία όσοι γονείς δεν μπόρεσαν να τα προμηθευτούν

Πολλοί γονείς πήγαν σε φαρμακεία την Κυριακή για να προμηθευτούν self test ενόψει του αυριανού ανοίγματος των σχολείων, ωστόσο οι φαρμακοποιοί δεν τους εξυπηρέτησαν, καθώς η πλατφόρμα είχε κλείσει από χθες

Ολόκληρη την πεντάδα των δωρεάν self test που δικαιούνται θα πάρουν από τα σχολεία οι γονείς σε Αττική και Θεσσαλονίκη, που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν έως χθες τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, όπως είπε στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης.

Όπως εξήγησε, λαμβάνεται μέριμνα και για την υπόλοιπη χώρα. Θυμίζουμε ότι για την επιστροφή στα θρανία απαιτούνται 5 σελφ τεστ για τις δύο πρώτες εβδομάδες, καθώς την πρώτη εβδομάδα επιστροφής από τις γιορτές θα γίνουν 3 σελφ τεστ στους μαθητές.

Αρκετοί γονείς πήγαν σήμερα Κυριακή σε φαρμακεία για να προμηθευτούν τα τεστ, ωστόσο οι φαρμακοποιοί τους απαντούσαν πως η σχετική πλατφόρμα έχει κλείσει από χθες το βράδυ και, κατά συνέπεια, δεν μπορούσαν να τους τα δώσουν.

Όπως λέει στο protothema.gr ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας «δόθηκε εντολή οι Διευθυντές των σχολείων να βρίσκονται στα σχολικά κτίρια από τις 7.00 το πρωί προκειμένου να πάνε οι γονείς με μάσκες και να παίρνουν τα σελφ τεστ».

Στη συνέχεια «θα το κάνουν στα παιδιά τους με δική τους ευθύνη είτε επιστρέφοντας στο σπίτι τους είτε εκτός σχολικού χώρου» καθώς όπως διευκρίνισε ο κ. Κοπτσής «κανένας μαθητής δεν θα μπαίνει στο σχολείο χωρίς αρνητικό σελφ τεστ». Αν ο γονέας επιστρέψει στο σπίτι του, θα το δηλώσει ο ίδιος στην πλατφόρμα, αλλιώς αν γίνει έξω από το σχολείο, θα δηλώσει το αποτέλεσμα ο Διευθυντής του σχολείου, είπε ο γενικός γραμματέας, ο οποίος εκτίμησε ότι μικρός αριθμός μαθητών δεν έχει πάρει σελφ τεστ.

Οι ουρές στα φαρμακεία χθες Σάββατο, τελευταία ημέρα διανομής των δωρεάν σελφ τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, λόγω ελλείψεων που παρουσιάστηκαν, οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση να βγάλει τα αποθέματα από τις φαρμακαποθήκες για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η υποχρέωση για προσέλευση στα σχολεία με αυτοδιαγωστικά τεστ για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Και αυτό, ως ένα μέτρο πρόσθετης προστασίας, παράλληλα με τα γνωστά μέτρα προφύλαξης, όπως η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και οι κανόνες μέσα στη σχολική κοινότητα, που μετατρέπουν την σχολική μονάδα σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον για την δια ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων, μακριά από τους συνωστισμούς των εορτών σε σπίτια και πλατείες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση