Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζένη Καρέζη: 90 χρόνια από τη γέννησή της με ένα συγκινητικό βίντεο της Finos Film

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022 22:45 Τζένη Καρέζη: 90 χρόνια από τη γέννησή της με ένα συγκινητικό βίντεο της Finos Film

Ήταν 12 Ιανουαρίου του 1932, όταν γεννιόταν στην Αθήνα το κορίτσι με τα… πιο όμορφα μάτια του ελληνικού σινεμά! Ο λόγος για την Τζένη Καρέζη, την οποία η Finos Film θυμάται μέσα από ένα υπέροχο βίντεο που παρουσιάζει μερικές από τις πιο τρυφερές της στιγμές με τον σύζυγό της, Κώστα Καζάκο, σε επιτυχημένες ταινίες στις οποίες συμπρωταγωνίστησαν.

Πριν από 30 χρόνια -και συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου του 1992- η Τζένη Καρέζη πέθανε, αφήνοντας το δικό της ανεξίτηλο στίγμα στα καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και σημειώνοντας σημαντική αντιδικτατορική δράση.

Το βίντεο της Finos Film, το οποίο αναρτήθηκε στα social media, συνοδεύεται από τη λεζάντα: «Αντιφατική, εκρηκτική και ασυμβίβαστη, με σπάνια ομορφιά και δυναμική ψυχή, η Τζένη Καρέζη δεν ήταν το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1934 και τη θυμόμαστε μέσα από τρυφερές της στιγμές με τον Κώστα Καζάκο στην Φίνος Φιλμ».

Δείτε το βίντεο της Finos Film για την Τζένη Καρέζη

πηγή: newsit.gr