Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Ο χειμώνας ήρθε για να μείνει, νέο «κύμα» κακοκαιρίας από την ερχόμενη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022 15:42 Καιρός: Ο χειμώνας ήρθε για να μείνει, νέο «κύμα» κακοκαιρίας από την ερχόμενη εβδομάδα

Την Παρασκευή ο καιρός από πλευράς φαινομένων θα είναι καλός, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει και οι βοριάδες σταδιακά θα υποχωρήσουν,  χωρίς φαινόμενα  μέχρι και το Σαββατοκύριακο.

Με την κακοκαιρία να υποχωρεί σιγά σιγά για να μας μείνουν το τσουχτερό κρύο και ο παγετός με έμφαση τη νύχτα και το πρωί θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες, ενώ οι καιρικές συνθήκες προβλέπονται βελτιωμένες και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. 

«Τσουχτερό» παραμένει το κρύο σε πολλά σημεία ολόκληρης της χώρας, την ώρα που το φαινόμενο του «Διομήδη» αποχωρεί από την Ελλάδα.

Από την αρχή της ημέρας καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι χαμηλότερες θερμοκρασίες στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στην Πέλλα, όπου ο υδράργυρος έδειξε -14 βαθμούς Κελσίου, στο Λαϊλιά Σερρών (-12,2) και στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου Ημαθίας (-11,7).

Την Παρασκευή ο καιρός από πλευράς φαινομένων θα είναι καλός, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει και οι βοριάδες σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Βίντεο καιρού:   Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου:

 

 

Έρχεται νέο «κύμα» κακοκαιρίας από την ερχομένη εβδομάδα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη την ερχόμενη εβδομάδα θα επηρεάσει τη χώρα ένα νέο «κύμα» κακοκαιρίας. Σε ανάρτησή του ανέφερε σχετικά:

«Όπως έχουμε ενημερώσει και σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ο χειμώνας ήρθε για να μείνει για το υπόλοιπο του μήνα τουλάχιστον μιας και ο "Ωμέγα" εμποδιστής που αναπτύσσεται στη δυτική βορειοδυτική Ευρώπη θα στέλνει κατά περιόδους ψυχρά κύματα προς την περιοχή μας.

Έτσι λοιπόν είναι πολύ πιθανό προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας να επηρεαστούμε από ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους για το οποίο όμως δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία ώστε να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες».