Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελία βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 21:39 Καταγγελία βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Έχει σχηματιστεί δικογραφία και στόχος είναι οι αρχές να εντοπίσουν εκείνους  που εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία και τις «διοχέτευαν» σε διάφορα πάρτι στην πόλη

Ενδελεχή εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε ο επικεφαλής της εισαγγελίας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με αφορμή την υπόθεση βιασμού της 24χρονης σε πάρτι, στη Θεσσαλονίκη, μετά τις καταγγελίες για κύκλωμα μαστροπείας.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr το κύκλωμα λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη, από άτομα που αναζητούνται από τις αρχές και είχαν ως στόχο την αναζήτηση νεαρών γυναικών, τις οποίες εξωθούσαν στην πορνεία και τις διοχέτευαν σε τέτοιου είδους πάρτι.

Έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για το κύκλωμα αυτό και στόχος των Αρχών είναι να εντοπίσουν τους υπευθύνους που εξωθούσαν γυναίκες στην πορνεία και τις «διοχέτευαν» σε διάφορα πάρτι στην πόλη.

Από την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης έγινε γνωστό ότι το θύμα, το οποίο έκανε την καταγγελία, δεν ανήκε στις κοπέλες που είχαν μπει στο κύκλωμα.

Σε ό,τι αφορά αυτή καθαυτή την καταγγελία της 24χρονης, η ανάκριση συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση. Προς το παρόν αφορά μόνο ένα πρόσωπο που έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Η δίωξη είναι για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος», ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν όσα αποκαλύπτονται σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση.  Σύμφωνα με το δικηγόρο της κοπέλας Αθανάσιο Ζιώγα ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ  έκανε λόγο για μεγάλο κύκλωμα. «Είναι μεγάλο κύκλωμα, όχι κυκλωματάκι και πρέπει να εξαρθρωθεί», τόνισε. 

Μέχρι στιγμής σε ένα άτομο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, το οποίο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, ωστόσο υποστηρίζει ότι έγινε με τη θέλησή της. Οι άλλοι δυο που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι στη διάθεση των αρχών. Ο δικηγόρος, διευκρίνισε ότι τα ονόματα που αναφέρονται στα social media δεν βρίσκονται μέσα στη δικογραφία. 

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε ένα πάρτι  που διοργανώθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης. Οι εμπλεκόμενοι στο βιασμό δεν είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης.Όμως, το άτομο που κάλεσε την κοπέλα στο πάρτι είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει μαγαζί εστίασης.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Η κοπέλα σύχναζε στο καφέ αυτού και τον γνώριζε καλά. Της πρότεινε να πάει σε ένα πάρτι. «Ένας που εμπιστευόταν, την παρέσυρε», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος. Πήγε στο πάρτι με μια φίλη της. Στην συνέχεια η φίλη της μαζί με μια άλλη γνωστή έφυγαν. Εκείνη ζαλισμένη ήθελε να φύγει με το δικό της αυτοκίνητο. Όμως, δεν το έβρισκε και πήρε τηλέφωνο τον γνωστό της, που την κάλεσε στο πάρτι, να τη βοηθήσει.

Ο γνωστός της την έπεισε να γυρίσει πίσω στο πάρτι, εκείνη όμως έκλεισε ένα άλλο δωμάτιο για να πάει να κοιμηθεί.  Όπως πήγαινε στο δωμάτιό της, τρεις νεαροί, που ήταν στο πάρτι, της έκλεισαν το δρόμο και την ρωτούσαν που πάει. Εκείνη τους είπε ότι ήταν ζαλισμένη και πήγαινε για ύπνο. Την παρέσυραν σε μια σουίτα. Το επόμενο πρωί ξύπνησε μόνη της, χωρίς εσώρουχο, σε ένα δωμάτιο που δεν γνώριζε. 

Όπως αναφέρει ο κ. Ζιώγας, η κοπέλα είχε πιει, αλλά δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα για ναρκωτικά. «Είναι χάλια η ψυχολογική της κατάσταση. Θυμάται ότι ήταν τρία άτομα». Ανέφερε, επίσης, ότι η κοπέλα έχει χάσει και τους δύο γονείς της.

Το τηλεφώνημα που οδήγησε στη σύλληψη του επιχειρηματία

Μπορεί η 24χρονη όταν προσήλθε στο Τ.Α. Λευκού Πύργου για να καταθέσει μήνυση για βιασμό, να μην θυμόταν τα ονόματα των φερόμενων δραστών, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας απ’ αυτούς είχε κάνει το «λάθος» να την καλέσει στο κινητό της τηλέφωνο. Η νεαρή γυναίκα έδωσε τον αριθμό στους αστυνομικούς και εκείνοι προχώρησαν στην σύλληψη του επιχειρηματία, ο οποίος αφού κατέθεσε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος δεύτερου ατόμου που φέρεται να είχε μισθώσει τη σουίτα.

Σύγχυση, ωστόσο, επικρατεί σχετικά με την ταυτότητα των ατόμων που βρέθηκαν στη σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου, παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Φιντιρίκος διαψεύδει ότι είναι ανάμεσα στα άτομα που φέρονται να βίασαν την 24χρονη, δηλώνοντας ότι θα προσκομίσει τα αποδεικτικά στοιχεία για το ταξίδι του και την παρουσία του στο Ντουμπάι την ίδια ημερομηνία που σημειώθηκε το αποτρόπαιο συμβάν.

Προκύπτει ότι εμπλοκή στην υπόθεση με την 24χρονη είχε ο επιχειρηματίας που συνελήφθη, ένα ακόμη πρόσωπο από το συγγενικό του περιβάλλον, καθώς και ο μετρ του Achilleion, με τον οποίο η επιχείρηση εστίασης, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση, διέκοψε αμέσως την συνεργασία τους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του καταστήματος, «Με τον εργαζόμενο, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στο συγκεκριμένο περιστατικό, έχει ήδη διακοπεί η συνεργασία μας. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την θλίψη μας για τέτοιου είδους περιστατικά και για τα οποία θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Θυμίζουμε ότι ο υπάλληλος του Achilleion, Μάνος Παπαδόπουλος, είχε δημοσιοποιήσει στον λογαριασμό του στο Instagram, κείμενο με το οποίο ζητούσε συγνώμη από την 24χρονη την οποία «παρέσυρε σε ένα πάρτι σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης μας, όμως η κατάσταση παρεκτράπηκε κατά την διάρκειά της με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ψυχικά και σωματικά μια κοπέλα που γνωρίζω και ήμουν σαφώς η πιεστική αιτία για να παραστεί στο πάρτυ».

Λίγες ώρες μετά το ίδιο πρόσωπο επανήλθε και με μια νέα ανάρτηση υποστήριξε ότι η προηγούμενη δεν έγινε από τον ίδιο, αλλά από πρόσωπο το οποίο έχει ήδη μηνύσει για αρπαγή, απειλή και παράνομη βία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον νυν σύντροφο της 24χρονης, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε από την ίδια τι είχε συμβεί, ανάγκασε τον μετρ του Achilleion να «ομολογήσει» ότι εκείνος είναι ο κύριος υπεύθυνος για ό,τι συνέβη την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην σουίτα του ξενοδοχείου. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται κι άλλα άτομα, τα οποία ανέβηκαν στην σουίτα, ενώ η κοπέλα ήταν ημιλιπόθυμη και δεν μπορούσε να αντισταθεί, ούτε και να συγκρατήσει πρόσωπα και ονόματα, όπως είπε στον αστυνομικό που της πήρε κατάθεση.

Screenshot_20220116_163556

Με πληροφορίες από το thesstoday.gr

πηγή: protothema.gr