Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 19:27 Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειου Πλιώτα

Παραγγελία από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πλιώτα σχετικά με τις καταγγελίες της 24χρονης η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας με παραγγελία του προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ζητάει την επόπτευση της ανάκρισης για την υπόθεση της 24χρονης και την με πληρότητα και εις βάθος έρευνα της υπόθεσης.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου συνοδεύει την παραγγελία του με δημοσιεύματα sites και ζητάει την εξάντληση των εξουσιών τους «που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων – καταγγελόμενων επιτάσσει».

Αναλυτικά η παραγγελία του κ. Πλιώτα έχει ως εξής:

Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης

Σας αποστέλλουμε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου με τίτλους:

«Θεσσαλονίκη-βιασμός 24χρονης εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας», www.DIKASTIKO.gr 16/01/2022.
«Καταγγελία για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη, τεράστιες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση» www.newsit.gr 17/01/2022.
«Καταγγελία για βιασμό στη Θεσσαλονίκη: Για μεγάλο κύκλωμα μιλά ο δικηγόρος της 24χρονης» www.kathimerini.gr 16/01/2022.
«Καταγγελία βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Τι βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου-οι έρευνες των αρχών» www.protothema.gr 17/01/2022.
«Βιασμός στη Θεσσαλονίκη- Τι είπε στις καταθέσεις της η 24χρονη», www.in.gr 16/01/2022.
«Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας-Τι βρέθηκε στο δωμάτιο που ξύπνησε η κοπέλα», www.ethnos.gr 17/01/2022.
«Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα μαστροπείας ερευνά η Δικαιοσύνη», www.protothema.gr 17/01/2021.
και παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων – καταγγελόμενων επιτάσσει.

Σχετικώς να μας ενημερώσετε.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

πηγή: newsit.gr