Κοζάνη: 41χρονη με νεκρό έμβρυο περιπλανιόταν για 10 μέρες στα νοσοκομεία για να χειρουργηθεί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 20:41 Κοζάνη: 41χρονη με νεκρό έμβρυο περιπλανιόταν για 10 μέρες στα νοσοκομεία για να χειρουργηθεί

Δεν έχει προηγούμενο η ταλαιπωρία που βίωσε μια 41χρονη κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων στην Κοζάνη που ήταν έγκυος και διαπίστωσε ότι το επτά εβδομάδων έμβρυο που κυοφορούσε ήταν νεκρό.

Η 41χρονη περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, προκειμένου να χειρουργηθεί.  Πρώτα πήγε στο νοσοκομείο Κοζάνης, αλλά επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος και την έστειλαν στο νοσοκομείο Γρεβενών. Από εκεί της έκλεισαν ραντεβού για επέμβαση στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αλλά ούτε και εκεί τελικά χειρουργήθηκε.

«Στις 30 του μηνός (Δεκεμβρίου) πήγαμε στο νοσοκομείο Κοζάνης και μου είπαν πως δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Ήταν περίοδος των γιορτών και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι» ήταν τα λόγια της 41χρονης Μαρίας από τον Λίβανο που ζει στην Κοζάνη τα τελευταία χρόνια μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κι αυτό, επειδή ύστερα από πολύωρη αναμονή, άκουσε εμβρόντητη τη γυναικολόγο του Μποδοσάκειου νοσοκομείου να της λέει ό,τι δεν ήταν κάτι επείγον, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί τελικά σε ιδιωτική κλινική. «Της είπα πως ήρθα εδώ γιατί θέλω βοήθεια… Είναι Χριστούγεννα. Μου είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι, με σόκαρε ο τρόπος της. Μου έκανε πολύ κακό μέσα μου» είπε η 41χρονη.

Για το θέμα έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα από την 3η ΥΠΕ για την περιπέτεια της 41χρονης που για 10 μέρες κυοφορούσε το νεκρό μωρό της, ζητώντας λύση στις υγειονομικές μονάδες της ευρύτερης περιοχής.

«Δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία σε κανένα από τα νοσοκομεία για το περιστατικό αυτό για το οποίο υπήρξε ενημέρωση από σχετικό δημοσίευμα. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση» τόνιζαν κύκλοι του υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας ΥΠΕ.

«Ζητούμε συγνώμη για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η γυναίκα αυτή. Από εκεί και πέρα, είναι μια διαδικασία η οποία είναι σε εξέλιξη και θα σεβαστούμε απόλυτα το πόρισμα που θα προκύψει» τόνισε από την πλευρά του ο διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, Σταύρος Παπασωτηρίου.

Έρευνα για το περιστατικό διεξάγει και ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης. «Εμείς, ως ιατρικός σύλλογος θα πράξουμε τα δέοντα, θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο» ήταν τα λόγια του πρόεδρου του Συλλόγου, Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση