Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκλητικός ο ιερέας στα Κάτω Πατήσια για την ανήλικη – «Ίσως με είχε ερωτευτεί αλλά εγώ δεν ενέδωσα»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 22:31 Προκλητικός ο ιερέας στα Κάτω Πατήσια για την ανήλικη – «Ίσως με είχε ερωτευτεί αλλά εγώ δεν ενέδωσα»

Την απολογία του ετοιμάζει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ο 37χρονος ιερέας από τα Κάτω Πατήσια, που κατηγορείται για τον βιασμό μιας ανήλικης κοπέλας και συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή (21.1.2022) και αναμένεται να ισχυριστεί πως πίσω από την καταγγελία υπάρχουν οικονομικά κίνητρα.

Ο ιερέας από τα Κάτω Πατήσια ισχυρίζεται προκλητικά ότι η ανήλικη που τον καταγγέλλει για βιασμό «ίσως να με είχε ερωτευτεί, όμως εγώ δεν ενέδωσα». Στην τηλεόραση του ALPHA ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι «βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει».

Πρόσθεσε, ακόμη, πως «η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει» ενώ διερωτάται πως «η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή ενώ υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;».

«Μου έλεγε να τον βλέπω σαν πατέρα μου»

Η ανήλικη ανατριχιάζει με την κατάθεσή της, λέγοντας πως «μου έλεγε ότι δεν είναι μόνο ο πνευματικός μου πατέρας, ότι μπορώ να τον βλέπω και σαν πατέρα μου κανονικό. Ότι μπορώ να τον εμπιστευτώ για όλα, για τα μυστικά μου, αλλά και για τα ερωτικά. ”Ό,τι γίνεται μένει εδώ για τους δυο μας και δεν το λες πουθενά γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς και θα εκτεθείς και εσύ και η οικογένειά σου” μου έλεγε».

Μάλιστα, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και η περίπτωση μιας ακόμη ανήλικης κοπέλας, την οποία έχει «φωτογραφίσει» στην κατάθεσή της η 16χρονη που κατήγγειλε τον παπά.

πηγή: newsit.gr