Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπόθεσης Novartis: Στο αρχείο οι δικογραφίες για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 14:19 Υπόθεσης Novartis: Στο αρχείο οι δικογραφίες για Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή στην ανάκριση για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.

Στο αρχείο μπαίνουν οι δικογραφίες της υπόθεσης Novartis με κεντρικά πρόσωπα τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρη Αβραμόπουλο που παρέμεναν ανοικτές.

Πέντε περίπου χρόνια μετά την έναρξη των ερευνών της δικαιοσύνης για την πολύκροτη υπόθεση η Οικονομική Εισαγγελία αρχειοθέτησε τις δικογραφίες που αφορούσαν τα δύο πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς που χειρίστηκαν τα στοιχεία της έρευνας για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε την τελική μελέτη του φακέλου.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε την άποψη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις. Η θέση αυτή δεν υποστηρίχθηκε από τους δυο συναδέλφους της, τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας αλλά και τον εποπτεύοντα κ.κ. Μπαρδάκη και Καψιμάλη αντίστοιχα.

Η απόφαση αρχειοθέτησης σηματοδοτεί το κλείσιμο της δικογραφίας με την σφραγίδα της δικαιοσύνης για εννέα από τους δέκα συνολικά πολιτικούς που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Η υπόθεση παραμένει ανοικτή στην ανάκριση για τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.

«Απόλυτα αναξιόπιστοι οι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο»

«Οι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο, ταυτότητα και αποδείξεις, είναι απόλυτα αναξιόπιστοι» αναφέρει σε δήλωση του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Novartis που εκκρεμούσε σε βάρος του υπουργού.

«Μετά από τέσσερα χρόνια προκαταρκτικής εξέτασης όπου την εκκρεμή δικογραφία εξονυχιστικά ερεύνησαν επτά εισαγγελείς Πλημμελειοδικών και Εφετών ,η δικαιοσύνη θεσμικά μίλησε και έθεσε στο αρχείο την υπόθεση επειδή ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Ανάπτυξης δεν τέλεσε κανένα αδίκημα» αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος και καταλήγει: «Μετά από 33 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας νομιμοποιούμαι να υποστηρίξω ότι ευτυχώς στο δικαιικό μας σύστημα οι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο, ταυτότητα και αποδείξεις, είναι απόλυτα αναξιόπιστοι».

Πηγή: newsbeast.gr